Patrick vs. Rudy: Dansk boksebrag på vej

Team Sauerland arbejder på en kamp mellem Patrick Nielsen og Rudy Markussen efter sommerferien

Patrick Nielsen (t.h.) i aktion ved Nordic Fight Night i december 2014. Vinder Albertslund-fighteren i aften, starter forhandlingerne om et danskerbrag mod Rudy Markussen senere på året (Foto: Jakob Jørgensen).
Patrick Nielsen (t.h.) i aktion ved Nordic Fight Night i december 2014. Vinder Albertslund-fighteren i aften, starter forhandlingerne om et danskerbrag mod Rudy Markussen senere på året (Foto: Jakob Jørgensen).

Der er 15 år imellem dem og groft sagt kan man sige, at de repræsenterer henholdsvis fortiden og fremtiden i dansk professionel boksning. Ikke desto mindre er det netop en kamp mellem 23-årige Patrick Nielsen og snart 38-årige Rudy Markussen, der står højt på dagsordenen, så snart aftenens Nordic Fight Night i Ballerup er overstået. Det fortæller promotor Nisse Sauerland til Ekstra Bladet.

– Tidligere har det ikke været muligt at lave denne kamp, fordi Patrick Nielsen var mellemvægter og Rudy Markussen lå et sted mellem supermellemvægt og letsværvægt, men nu hvor Patrick er rykket op i supermellemvægt, er sagen en anden, lyder det fra den tyske promotor, der allerede har haft de indledende snakke med Rudy Markussen om lysten til at deltage i et regulært danskerbrag.

Se eller gense Patrick Nielsens sejr ved Nordic Fight Night i december sidste år:

Markussen har tilkendegivet sin interesse og derfor går de egentlige forhandlinger i gang i den nærmeste fremtid – forudsat altså, at Patrick Nielsen i aften formår at besejre amerikanske George Tahdooahnippah i Ballerup.

– Det vil være en kæmpekamp i dansk boksning. Ikke alene er det to store danske navne, der mødes – det er to københavnere. Sådanne nationale og i dette tilfælde lokale kampe er altid helt specielle.

Se også: Patrick Nielsen i ny vægt: Får mere power

– For Rudy Markussen, der snart fylder 38, vil det være en ’alt eller intet’-kamp, men også for Patrick vil der stå meget på spil, fordi han skal konsolidere sig i sin nye vægtklasse.

– En sejr over en modstander med så flot en rekordliste som Rudy Markussen vil gøre Patricks navn endnu mere varmt, mens et nederlag vil sende ham et godt stykke tilbage mod start, siger Nisse Sauerland.

Promotoren fortæller videre, at han vil forsøge at få enten en WBC Silver-titel eller et europamesterskab på spil, hvis eller når Markussen og Nielsen mødes.

Se også: Hurra - slut med at sulte!

Rudy Markussens karriere har – bl.a. på grund af en nakkeskade – stået stille i længere tid, og han har ikke været i ringen i mere end to år. I den samme periode har Patrick Nielsen bokset seks kampe, så det vil i sandhed være dansk professionel boksnings fortid og fremtid, der mødes efter sommerferien, hvis altså Patrick Nielsen formår at vinde sin kamp i aften.

Nordic Fight Night i aften:

Kanal: TV3 Sport2 fra kl. 18.00. TV3+ fra kl. 21.00

Derfor er Patrick Nielsen rykket en klasse op:

50 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere