Patricks rædselsår: To dødsfald ramte hårdt

På lørdag er 26-årige Patrick Nielsen for første gang i ringen siden januar, når han skal bokse mod John Ryder i London. På trods af et turbulent år er den danske bokser mentalt klar til udfordringen

TV: I forbindelse med Mayweather-McGregor talte Patrick Nielsen om sin næste kamp

Mellem boksebolde og håndvægte sidder hans træner og slæng og holder øje. I ringen render Patrick Nielsen rundt med røde boksehandsker og et stålsat blik, der stiger intens på hans sparringspartner, som momentvis må modtage en byge af slag, som får hele lokalet til at summe.

2017 har været et turbulent år, som har givet op- og ikke mindst nedture. Først blev han far, men siden da mistede både hans bedste ven og oldemor, der stod ham nært, livet.

- Jeg var næsten på vej op ad hullet, og så blev jeg bare trukket ned igen. Men det spiller for mig lige nu, siger Patrick Nielsen til Ekstra Bladet.

Patrick Nielsen var hårdt ramt efter to dødsfald, men nu er han oven på igen. Foto: Jakob Jørgensen
Patrick Nielsen var hårdt ramt efter to dødsfald, men nu er han oven på igen. Foto: Jakob Jørgensen
 

Forvent intet og få alt
På lørdag skal Patrick Nielsen atter bokse, når Wembley Arena i London danner ramme for World Boxing Super Series, hvor otte af verdens bedste boksere skal dyste mod hinanden på kryds og tværs.

Selve kampen mod John Ryder er ikke en del af turneringen, men Patrick Nielsen står klar i kulisserne, hvis Groves eller Cox, som skal bokse senere, vælger at trække sig. Han er udskifter.

Men i første omgang er fokus på John Ryder, som Patrick Nielsen beskriver som en bokser, der går fremad og er forberedt. Spørgsmålet er så: Er Patrick også det?

- Altså jeg har det sådan: Forvent intet og få alt. Det synes jeg, at det danske publikum skylder mig. Jeg gider ikke engang at sige, at jeg er klar mere. Nu skal de bare vente og se.

Halvfed af stemningen
Wembley Arena i London er et forholdsvis intimt, men stemningsfyldt arena. På lægterne vil der sidde 12.500 tilskuere klar og støtte deres egen John Ryder. Nogle ville måske lade sig tynge af dette pres, men ikke Patrick Nielsen. Tværtimod:

- Det tænder mig måske lidt. Jeg får lidt halvfed af det, hvis man skal være lidt fræk.

Senere på ugen kan du på Ekstra Bladet læse et dybere portræt af Patricks Nielsens kamp tilbage mod toppen.

På lørdag bokser han mod John Ryder, og kampen kan ses på TV3+.

Se også: Manager provokerer: Er Patrick for svær for Kessler?

Professionel boksning i KB-hallen. 5.kamp. Jan Devos, Holland. Tom Bogs, Danmark. Foto: Erik Gleie Sport og Spil Husker du Tom Bogs, brødrene Bredahl og Jesper D? Sådan gik det alle de danske europamestre i boksning

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen