Patricks træner: Jeg har altid kendt Rudy af navn

- Han er både fysisk og mentalt på toppen. Han er i zonen, og det har han været i noget tid, siger Joey Gamache om Patrick Nielsen før braget i Brøndby Hallen

Joey Gamache (t.v.) har bosat sig i Danmark for at træne en række af Team Sauerlands talenter. Her er det kombinationer, der bliver indøvet med Patrick Nielsen før Rudy Markussen-kampen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Joey Gamache (t.v.) har bosat sig i Danmark for at træne en række af Team Sauerlands talenter. Her er det kombinationer, der bliver indøvet med Patrick Nielsen før Rudy Markussen-kampen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Joey Gamache var som aktiv bokser i 1990'erne to gange indehaver af en VM-titel, så han er vokset op med navnet Rudy Markussen fra dengang, 'hardhitteren' buldrede op ad verdensranglisten.

- Han var ikke en bokser, jeg fulgte dengang, men jeg har altid kendt hans navn. Dengang var han et stort talent, men det er jo efterhånden længe siden.

- Men jeg kender ham rimelig godt. Han har altid været en god bokser, stærk, hårdtslående. Men det er vigtigt også at se på hans defensiv. Det er fint at kunne diske det ud, men man skal også kunne tage imod.

- Med Rudy er der en svaghed, han er før blevet stoppet. Han kan gå ned, både mentalt og fysisk, siger Gamache, der har nærstuderet Markussens største kampe, blandt andet VM-kampen mod Sven Ottke i 2002 og kampen mod Brian Magee i 2012.

Brian Magee har sendt Rudy Markussen til tælling. (Foto: Thomas Sjørup) Boksning Magee dræbte Rudys drøm

- Kampen mod Magee virkede som hans store chance, men det blev ikke til noget. Så forsvandt han i noget tid. Nu har han haft et par kampe, men ikke noget særligt.

- Han er en ’puncher’, så det skal man altid være opmærksom på. Det er en af kampens udfordringer. Det er tyrefægter mod tyr.

- Men jeg synes, Patrick har vist, at han kan tage nogle hårde træffere, som han gjorde i sit nederlag (til russiske Chudinov, red.).  Han har aldrig været i gulvet, han har aldrig givet op.

Patrick Nielsen (t.v.) og Rudy Markussen stirrede intenst og uden et ord på hinanden i over et minut ved onsdagens pressemøde. Der blev ikke blinket meget. (Foto: Linda Johansen) Boksning Rudy: Jeg gider ikke stjæle Patricks rampelys

- Jeg har en god fornemmelse. Jeg tror, Patrick stopper Rudy. Han bryder ham ned. Rudy har evner, men han er ikke sensationelt god. Han er farlig på grund af hans slagkraft, og den tror han på.

- Kommer du selv op at køre over alt det her ballade, der har været før kampen?

- Ja, jeg elsker det. Sådan er boksning. Det er godt at se, at der er noget konkurrence, og det her er en stor kamp i Danmark. Så det er spændende. Det er også et godt matchup, det bliver sjovt at se dem mod hinanden. Men Patrick er nutidens og fremtidens navn.

- Hvordan vurderer du Patrick mentalt før kampen?

- Han er bedre end nogensinde. Han vokser med udfordringen. Det er ikke bare snak. Jeg ser Patrick hver dag, og han er både fysisk og mentalt på toppen. Han er i zonen, og det har han været i noget tid. Han kan ikke vente på at komme i gang. Han kom til første træningsdag i god form, han var motiveret og inspireret fra starten, og han har skubbet til sine grænser.

Kenneth Svensson (t.h.) har modtaget en stævning fra Patrick Nielsens manager efter at der blev sagt ikke så få ophedede ord på onsdagens pressemøde. (Foto: Linda Johansen) Boksning Efter skænderiet: Rudy-træner stævnet for æreskrænkelse

- Så jeg glæder mig. Vi er opmærksomme på, at Rudy har en farlig slagkraft, men det er det, vi har taget en chance med. Glem ikke, at Patrick selv kan slå, og han ved, hvor han skal slå. Og så er han højrefodsbokser, det kan også få en betydning, mener den amerikanske træner.

Rudy Markussens træner, Kenneth Svensson, kom onsdag lige pludselig i fokus, da han af Patrick Nielsens manager blev beskyldt for inkompetence. Læs mere herunder.

Der er indvejning til boksebraget fredag eftermiddag klokken 16 i Crowne Plaza i Ørestaden. Indvejningen er åben for offentligheden.

Foto: Linda Johansen Boksning Kæmpe drama før boksebrag: Hvad laver du her?!

Du kan i øvrigt se Rudy Markussens seneste kamp - knockout-sejren over Ramazi Gogichashvili - herunder.

FAKTA på Patrick og Rudy

Rudy Markussen
Født: 24. juli 1977 i København
Profdebut: 3. oktober 1997 (pointsejr)
Rekordliste: 39-3, 26 KO
Største kampe: Sven Ottke, Danilo Häussler, Brian Magee
Karakteristika: Pågående, hårdtslående, fysisk stærk

Patrick Reinhard Nielsen
Født: 23. marts 1991 i København
Prof-debut: 12. september 2009 (TKO i 1. omgang)
Rekordliste: 27-1, 13 KO
Største kampe: Dmitry Chudinov
Karakteristika: Akavet højrefodsbokser, lange arme, gode kropsslag

Programmet i Brøndby Hallen

Letsværvægt: Deion Jumah, England (6-0, 3 KO) vs Vasyl Kondor, Ukraine (18-15-1, 5 KO)

Superbantamvægt: Dina Thorslund (4-0, 3 KO) vs Jasmina Nadj, Serbien (5-10-2)

Mellemvægt: Landry Kore (4-0, 1 KO) vs Valentin Stoychev, Bulgarien (7-20-3, 3 KO)

Mellemvægt: Abdul Khattab (12-1, 3 KO) vs Francisco Cordero, Colombia (31-4, 22 KO)

Cruiservægt: Kai Robin Havnå, Norge (4-0, 3 KO) vs Lukazs Zygmunt, Polen (1-3)

Supermellemvægt: Tim-Robin Lihaug, Norge (14-1, 8 KO) vs Jozsef Racz, Ungarn (5-4, 1 KO)

Superfjervægt: Dennis Ceylan (16-0-1, 7 KO) vs Walter Estrada, Colombia (46-18-1, 30 KO)

Cruiservægt: Micki Nielsen (19-0, 13 KO) vs Konstantin Semerdjiev, Bulgarien (33-16-2, 20 KO)

Letsværvægt: Patrick Nielsen (27-1, 13 KO) vs Rudy Markussen (39-3, 26 KO)

3 kommentarer
Vis kommentarer