Pinligt vægtdrama for Patrick Nielsen før storkamp

Patrick Nielsen dumpede første indvejning før storkamp og måtte knokle for at smide det sidste

Her går det op for Patrick Nielsen, at han ikke overholder vægten. Foto: Lars Poulsen
Her går det op for Patrick Nielsen, at han ikke overholder vægten. Foto: Lars Poulsen

OFFENBURG (Ekstra Bladet): Patrick Nielsen har ikke en gang været i ringen mod Arthur Abraham endnu, men han har allerede taget det første dybe stød.

For den danske bokser kom ikke gennem indvejningen i første forsøg fredag eftermiddag,

Til danskerens store forbløffelse, så stoppede vægten på 76,6 kilo, da han som den første steg på vægten i det sterile Konferenz Raum 1 under Oberrhein Halle. Et kæmpe-banner med Abraham vs Nielsen på bagvæggen var det eneste, der brød følelsen af at være til akavede pindemadder ved et 40 års jubilæum.

Og der stod Patrick Nielsen og stirrede på 400 gram over supermellemvægts-grænsen. Et plus der potentielt kunne spolere muligheden for den fight, der kunne genoplive den karriere, der allerede én gang har lidt skibbrud.

Patrick Nielsen måtte droppe de triumferende spændte, flexede muskler og hænderne over hovedet.

I stedet måtte han trisse ned af vægten, mens tankerne tydeligvis kredsede omkring den kontrolvægt fra Team Sauerland, som han havde været på inden den officielle vejning... en vægt som havde vist de nødvendige 76,2 kilo.

Arthur Abraham trådte op og den 38-årige veteran ramte lige præcis sin vægt, og da tysk-armeneren sted ned af vægten skete det med et højlydt råb om 'VAAAND.' 

Læs opsigtsvækkende interview med bokserens far: - Det var første gang Patrick blev slået ud (mod John Ryder, red.). Sådan er sporten. Ellers havde det ikke været boksning. Du risikerer at blive slået ud noget så eftertrykkeligt. Sådan er det. Men det er ikke ensbetydende med, du er dømt ude. Folk sagde: 'Ej, det var så forfærdeligt', 'Jeg græd næsten, da jeg så det'. Men sådan er jeg ikke selv. Det er en del af sporten, og Patrick har jo også selv slået folk ud, lyder det fra Jan Nielsen, der ikke tog det så tungt, da sønnen Patrick Nielsen led sit første knockout-nederlag i karrieren i London. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Patrick Nielsens far: Måske har jeg været for hård - måske var det en stor fejl

Patrick Nielsen var muligvis over vægt, men Arthur Abrahams indfaldne kinder viste at han tydeligvis også havde presset sig selv stenhårdt for at nå sin vægt. Og det var efter krav fra Arthur Abraham at hovedaktørerne ved lørdagens stævne var de første på vægten. Skriget efter vand forklarede, at det ikke kun var for at presse den danske modstander på psyken.

Så Patrick Nielsen måtte først stille op til de klassiske før-fight foto med Arthur Abraham, og så måtte han trisse ud i den trøstesløse betonørken uden for Oberrhein Halle, og slide de overflødige gram af sveddråbe for sveddråbe. Over parkeringspladser, fordi el-skabe, op på græsset, mens solen bagte ned og gjorde arbejdet med at slide grammene af lidt lettere.

Og da Patrick Nielsen satte sig ned for at puste ud efter løbeturene, så lagde manager Simon Lundt lige sin blazer omkring skuldrene på den danske bokser for lige at hjælpen sveden på vej.

En halv time senere end beregnet kunne Patrick Nielsen så træde op på vægten. Denne gang i Konferenz Raum 3. Bag hermetisk lukkede orange gardiner smed Patrick Nielsen alt... selv de svedige underbukser.

Og vægten viste omsider 76,2 kilo.

Karrierens sidste chance lever stadig.

- Det var sgu fint... nu vil jeg hjem og have noget at spise, smilede Patrick Nielsen og ilede hjem til sit hotel.

Se også: Patricks træner raser mod 'fans': Det er kummerligt!

Se også: Se det brutale stjerne-comeback: Her smadrer han modstander totalt

Se også: Stjerne-skandale aflyser kæmpe brag: Nu er den gal med bøffen igen

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen