Politiet efterforsker hadforbrydelse mod Tyson Fury

Politiet i Manchester bekræfter, at de efterforsker en sag om hadforbrydelse mod sværvægtsmesteren Tyson Fury, efter at han havde fremsat bemærkninger om homoseksuelle, abort og pædofili - samtidig truer en nomineret til årets sportsnavn at trække sig, hvis ikke Fury bliver strøget fra listen

Tyson Fury nægtede at give Vladimir Klitschko hånd til indvejningen før deres kamp i november. (Video SNTV)

Sagaen om sværvægtsmesteren Tyson Fury fortsætter - hver dag med sin nye udvikling.

For midt i stormvejret om BBC's kåring af årets sportsnavn, Sports Personality of the Year, hvor en underskriftindsamling har rundet 120.000 protester mod Furys kandidatur, så har politiet modtaget en anmeldelse om en hadforbrydelse mod den nye verdensmester.

Begge dele foranlediget af Furys nedladende bemærkninger om primært homoseksuelle, kvinder og abort.

Politianmeldelsen kom, efter at han på et radioprogram med Victoria Derbyshire som vært på BBC2 forklarede sit syn på minoritetsgrupperne:

- Homoseksualitet, abort og pædofili - det er de tre ting, der skal ske (han har tidligere ment 'tilladt', red.), før verden går under. Det er det, Biblen fortæller mig, sagde den dybt religiøse Fury og forklarede dermed, at han tog afstand fra alle tre ting.

Tyson Fury svarer igen på kritikken af hans holdninger omkring kvinder og homoseksuelle. (Foto: AP/Jon Super) Boksning Fury i massiv homo-modvind: De er bare en flok narrøve

Det har rigtig mange briter fundet anstødeligt, og politiet i Greater Manchester har bekræftet, at de efter programmet modtog en anmeldelse mod Fury.

- Kl. 10.30 tirsdag modtog vi en anmeldelse om en hadforbrydelse på baggrund af de kommentarer om homoseksuelle fremsat i Victoria Derbyshire-programmet.

- Som med alle anklager om hadforbrydelser tager vi denne sag ekstremt alvorligt, og vi vil tage ud til anmelderens bopæl for at afhøre ham snarest, siger en talskvinde for Greater Manchester Police.

Tyson Fury har mistet sit bælte i forbundet IBF, der ikke vil acceptere, at Fury skal bokse en revanchekamp mod Vladimir Klitschko. (Foto: AP/Martin Meissner) Boksning Fury frataget VM-titel efter sejr over Klitschko

Men det er som sagt ikke det eneste problem, Tyson Fury så at sige bokser rundt med for tiden.

For i kapløbet om at blive årets sportsnavn i England er der massiv modstand mod Furys kandidatur.

Således kræver en underskriftindsamling ham kylet af listen, og nu gør en af de andre nominerede det samme.

Det drejer sig om den olympiske guldvinder og verdensmester i trespring, Greg Rutherford, der til BBC oplyser, at han ikke ønsker at være med i kåringen, hvis Tyson Fury forbliver på listen.