Ramt af hjerneblødning: Nu er der godt nyt om stjernebokser

Erik Skoglund blev 8. december ramt af en hjerneblødning, men er nu ikke længere indlagt på intensiv. 'Hans tilstand fortsætter med at forbedres. Han kommer nu til at begynde sin genoptræning', skriver Team Sauerland

Erik Skoglund er ikke længere indlagt på intensiv. Den svenske bokser blev 8. december ramt af en hjerneblødning. Foto: /ritzau/Jakob Jørgensen
Erik Skoglund er ikke længere indlagt på intensiv. Den svenske bokser blev 8. december ramt af en hjerneblødning. Foto: /ritzau/Jakob Jørgensen

Det går heldigvis fremad for den uheldige svenske bokser Erik Skoglund.

8. december blev han ramt af en hjerneblødning under træning og blev hastopereret. Skoglund lå i kunstigt koma på Karolinska, men har det nu så godt, at han hverken er i koma eller indlagt på intensivafdelingen. 

Det skriver Team Sauerland på sin hjemmeside.

'Skoglund er blevet flyttet fra intensivafdelingen, da hans tilstand fortsætter med at forbedres. Han kommer nu til at begynde sin genoptræning', lyder meldingen fra Team Saurland.

Så sent som i august agerede Mikkel Kessler sparringspartner for svenskeren, som forberedte sig til kamp mod den engelske boksestjerne Callum Smith i forbindelse med den prestigefyldte World Boxing Super Series-turnering.

De to skandinaviske hardhittere kender derfor hinanden særdeles godt. Og det var naturligvis også en dybt berørt Kessler, som Ekstra Bladet talte med kort efter Skoglunds hjerneblødning:

- Det er helt forfærdeligt. Og man vil jo allerhelst ringe og gøre alt muligt. Men jeg tror, familien skal have lidt fred nu. Operationen skulle heldigvis være gået godt. Men man bliver alligevel stadig lidt – ikke bare ked af det – men overrasket. Erik Skoglund er en sød person og en mand, der altid har været i super god form. Vi må bare krydse fingre for, at han er okay.

- Men ja, det er en farlig sport! Og det har jeg også selv tænkt rigtig meget over. Man skal virkelig passe på sig selv. Men hvis du vil nå helt til toppen, er der kun én vej. Det vigtigste er dog selvfølgelig at passe på sig selv. Nogle gange sker der desværre bare forfærdelige ting, som man ikke kan gøre noget ved, sagde Mikkel Kessler dengang til Ekstra Bladet.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT kommer Erik Skoglund aldrig tilbage i bokseringen. Heller ikke selv om han skulle komme sig fuldstændigt oven på sin hjerneblødning.

Det siger det svenske bokseforbunds læge, Sanna Neselius:

- Man kan ikke få en licens til at bokse i Sverige efter en hjerneblødning.

Kessler dybt berørt: 'Det er helt forfærdeligt'

Svensk stjerne kæmper for livet: Nu trækker han vejret uden hjælp