Ramte bunden: Tæt på stop som 18-årig

Gilleleje-superletvægteren Oliver Møllenberg ramlede ind i den første modgang i karrieren, da han sidste år i en dramatisk titelkamp på hjemmebane boksede uafgjort

Oliver Møllenberg på vægten. Foto: Claus Bonnerup
Oliver Møllenberg på vægten. Foto: Claus Bonnerup

Se professionel top-boksning i aften. Køb adgang her

Han var rørt til tårer, den dengang 18-årige superletvægter Oliver Møllenberg, da han netop havde indkasseret karrierens første uafgjorte resultat; dermed formåede han alligevel ikke at skrive sig ind i historiebøgerne som den yngste dansker nogensinde til at erobre en ungdomstitel.

I minutterne efter det mindre boksebrag i en udsolgt Gilleleje Hallen med knap 1200 tilskuere på plads omkring ringen gav Gilleleje-knægten følelserne frit løb, da han sammen med sin farmand, den nu tidligere promotor Thomas Møllenberg, skulle forsøge at sætte ord på den ret ambivalente fornemmelse, de begge stod tilbage med og det ufrivillige uafgjorte resultat.

- Jeg har jo droppet alt for det her; droppet min skolegang. At være så tæt på at blive ungdomsmester … Og så glipper det til sidst? Det er så brandærgerligt. Det var bare pisse hårdt i ringen til sidst; Jeg tog springet til at gå hele 10 omgange. Fuck! Et spring. Men jeg gjorde det sgu. Jeg kæmpede alt, hvad jeg havde lært, lød det fra Oliver Møllenberg, der ligesom Møllenberg-senior mente, at det strengt taget burde have endt med en dansk sejr.

For alt i alt leverede sønnike en glimrende præstation, mente Thomas Møllenberg - en indsats, knægten i den grad kunne være bekendt; mod en modstander, der bestemt ikke var hr. hvem som helst.

Mental mavepuster
Men det kan være umådelig svært selv at indse som et uprøvet, uerfarent og purungt talent, der allerhelst bare vil imponere og drive det vidt - lige fra dag ét.

Dertil kan modgang være en underlig størrelse … Indsigten i, at man måske hverken er uovervindelig eller usårlig - men det er der vel heller ingen, der er.

Det blev - bogstaveligt talt - ikke til et hak i tuden, men sidenhen endte det uafgjorte resultat i titelkampen som en mental mavepuster på Oliver Møllenberg, der pludselig stod tilbage med en tom følelse. Demotiveret.

For Møllenberg var skuffet over sig selv; og havde han i grunden også skuffet alle de lokale tilskuere, der jo ellers have brølet om kap, mens slaget stod på? En tanke, der kørte i ring, husker Oliver Møllenberg.

En tanke, der nærmest ikke var til at bære.

- Er det overhovedet god nok? Var det det? Har jeg stadig noget i mig?

- Jeg havde slet ikke motivationen til at træne de første to-tre måneder efter kampen - hvilket slet, slet ikke lignede mig. Mig, der er kendt for hårdt arbejde og flere ubarmhjertige træningspas dagligt? Jeg orkede heller ikke at spise sundt, så jeg tog mere end 10 kilo på, siger Oliver Møllenberg, der tilmed tog karrieren op til revision:

- Man spørger sig selv: Sig mig, er det det hele værd? Og da min daværende promotor lukkede og slukkede, tænkte jeg: Er der overhovedet nogle, der gider at have mig? Set i bakspejlet kan jeg sagtens se, at resultatet rent psykisk tog hårdt på mig. Jeg røg sgu rimelig langt ned. Til sidst blev jeg buttet at se på? For fanden, Oliver ... så stopper festen! måtte jeg sige til mig selv, siger Møllenberg.

Og det gjorde den så heldigvis … For lørdag er Oliver Møllenberg så endelig tilbage i ringen i ledtog med Team Møllenberg - bestående blandt andet af træneren Carsten Post og manden med overblikket, Thomas Møllenberg. Denne gang er det mod den 28-årige tysker Sandro Luetke til TK Promotions debutstævne i Ringkøbing.

En mere overkommelig opgave denne gang ser det ud til. Over seks omgange. Under alle omstændigheder vender den 18-årige Gilleleje-knægt med egne ord tilbage stronger than ever - hærdet og med mere ringrutine i kroppen.

- Fortryder intet

- Ja, måske var det for tidligt med den titelkamp. Jeg gik død i de sidste omgange. Jeg brugte for mange kræfter i starten - rutinen manglede. Måske var det for forhastet? Men jeg fortryder ikke, at jeg tog chancen. Jeg er kommet meget stærkere ud på den anden side! siger Oliver Møllenberg.

Se professionel top-boksning i aften. Køb adgang her

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Møllenberg genvandt gnisten i rollen som coach

Lørdag er Oliver Møllenberg så endelig tilbage i ringen; denne gang mod den 28-årige tysker Sandro Luetke til TK Promotions debutstævne i Ringkøbing.

Møllenberg har smidt de overflødige kilo i træningslokalet og står nu atter skarpt som en toptrimmet bokser bør: Det er ikke mindst et par 14-15-årige knægtes fortjeneste; fire amatørboksere, som Oliver Møllenberg de sidste mange måneder har ageret coach for.

Det var igennem dem, at han selv genvandt gnisten, fortæller Møllenberg:

- De drenge har bare givet mig rigtig meget på det personlige plan og motiveret mig til atter at klø på i træningslokalet. Jeg har nok kunnet spejle mig i deres uspolerede begejstring for boksningen, siger Gilleleje-bokseren en anelse lettet og ikke mindst stolt på sine små lærlinges vegne.

For han har nemlig hjulpet dem godt på vej hver især, siger Møllenberg stolt, så den lokale bokseklub i Gilleleje nu kan føje endnu en landsholdsbokser samt en dansk mester og et par Sjællandsmestre til samlingen.

Om Forsman Sports Management

- Lige med Peder Forsman skulle jeg have valgt anderledes. Men hvordan fanden skulle jeg have vidst, at Forsman havde den fortid? Set i bakspejlet var det selvfølgelig et dumt valg. Hvis jeg havde kendt hans fortid, havde jeg ikke skrevet under med ham - det der sidenhen kom frem, har jeg absolut ingen respekt, siger Oliver Møllenberg.

Se professionel top-boksning i aften. Køb adgang her