Rudys træner: Potentialet er til meget mere

Rudy Markussen er velforberedt og i mental balance før mødet med Patrick Nielsen på lørdag i Brøndby Hallen

- Rudy har altid haft et enormt potentiale. Men vi har bare ikke set det bedste fra ham endnu, siger hans træner Kenneth Svensson. (Foto: Philip Davali)
- Rudy har altid haft et enormt potentiale. Men vi har bare ikke set det bedste fra ham endnu, siger hans træner Kenneth Svensson. (Foto: Philip Davali)

Han er altid blevet beskrevet som en af landets mest hårdtslående boksere. En af de få, der er i stand til at afgøre kampene på sekunder, når åbningen opstår, og modstanderen sænker paraderne.

Men 38-årige Rudy Markussen har også fået prædikatet som bokseren, der aldrig nåede helt op på toppen af sin ydeevne.

Han boksede om IBF- og WBA-titlerne, som han tabte til henholdsvis Sven Ottke og Brian Magee. Til gengæld vandt han europamesterskabet tilbage i 2007 mod Danilo Häussler, men han har slet ikke udnyttet det enorme boksetalent, han har været udstyret med.

Den klare opfattelse har hans træner, Kenneth Svensson.

- Rudy har altid haft et enormt potentiale. Men vi har bare ikke set det bedste fra ham endnu. Det får I at se mod Patrick. Min mission er, at han skal være verdensmester. Og det skal ske inden for det kommende år, siger Kenneth Svensson, der også erkender, at det er slut, hvis han skulle tabe til Patrick Nielsen.

- Men de tanker tænker vi slet ikke, som han udtrykker det.

Gennem det seneste halve år har Svensson og Markussen arbejdet dagligt på forberedelserne til kampen mod Patrick Nielsen. Løbetræning om morgenen og boksetræning, sparring samt fysisk træning senere på dagen.

Mads Larsen hepper på Rudy Markussen, mens Mikkel Kessler stadig tvivler. (Foto: Mads Winther) Boksning Mestrenes dom: Sådan ender boksebraget

Sparring med russer
Den seneste måned har russeren Alexander Moskovsky, der har flere end 300 amatørkampe, været på besøg som sparringspartner. Udelukkende for at banke rusten af Markussen, der kun har bokset fire kampe på fire år.

Da Ekstra Bladet forleden besøgte Markussen i bokseinstituttet på Søndre Fasanvej i København, snuppede han og Moskovsky syv intense omganges sparring. Og sådan har det været dagligt i en længere periode.

Rudy Markussen har sparret med russeren Alexander Moskovsky. (Foto: Philip Davali)
Rudy Markussen har sparret med russeren Alexander Moskovsky. (Foto: Philip Davali)
 

Højrefodsbokseren Moskovsky er en fysik stærk russer, der fra hjemlandet har lært at passe godt på sig selv, men i sandhed også lært, at det handler om at gå fremad.

Sparringen sluttede i lørdags og nu handler det kun om finpudsning frem mod lørdag.

- Jeg føler mig fuldstændig i balance og glæder mig. Jeg vil gerne vise bokse-Danmark, hvad jeg kan. Det her er en stor mulighed for mig, siger Rudy Markussen, der har haft en optimal forberedelsesperiode.

Andreas Lynggard var for stærk for Charles Adamu. (Foto: Mogens Flindt) Boksning Palles nye håb: Ordnede Patricks udfordrer  

Mentalt fokus
Et af de mange fokuspunkter, som Svensson og Markussen har haft, er at gøre ham mere eksplosiv i ringen.

- Hvis ikke jeg var Rudys træner, ville jeg sige, at Patrick ligger ned inden fjerde omgang. Der er sket meget med Rudy i perioden op til den her kamp, mener Kenneth Svensson.

Nok så væsentligt er det mentale også, når det handler om Rudy Markussen.

Han har haft tendens til at miste grebet, hvis han får modgang mellem tovene. I 2006 satte han sig demonstrativt ned i ringen og tabte til Sergej Tatevosjan i Parken.

- Rudy er typen, der godt kan virke lidt utålmodig, hvis tingene ikke lige går, som han forventer det. Han vil godt have det hurtigt overstået. Derfor har vi også arbejdet meget med det mentale. For at få ham til at bevare roen og overblikket. Vi ved jo, at han har det afgørende slag. Og det behøver jo ikke komme i starten af kampen, men kan også komme på et senere tidspunkt, forklarer Kenneth Svensson.

- Vi har derfor både en plan A og en plan B klar mod Patrick. Vi håber bare, at vi får fair-play i Brøndby Hallen, fastslår Kenneth Svensson, der undervejs også har fået hjælp i forberedelsesfasen fra den fysiske træner, Joel Rosen.

10 kommentarer
Vis kommentarer