Annonce:
Annonce:

Satser alt på boksning: Træner døgnet rundt mens konen tjener til føden

Den nyprofessionelle bokser Daniel Heinze har sat både job og mentor-ordning på standby for at kunne fokusere stenhårdt på sin boksekarriere

Debutanten Daniel Heinze vinder i 7 omgange over Samir Santos Barbosa fra Brasilien. Foto: FLINDT MOGENS/POLFOTO
Debutanten Daniel Heinze vinder i 7 omgange over Samir Santos Barbosa fra Brasilien. Foto: FLINDT MOGENS/POLFOTO
Annonce:
Følg Boksning
Annonce:

Det ville ikke være langt fra sandheden, hvis det 29-årige boksetalent fra Sorø Daniel Heinze fortalte, at han både gik i seng og spiste morgenmad med boksehandskerne på.

For som super-mellemvægteren selv forklarer det, så både snakker, træner og drømmer han boksning 24 timer i døgnet.

Sorø-bokseren, der indtil videre står noteret for fire kampe og lige så mange sejre, har nemlig sat alt på ét bræt og satset hele butikken på en karriere som professionel top-bokser.

- Med to gange bokse-træning om dagen, endte det med at blive lidt for presset, idet jeg også skulle passe mit arbejde som autolakerer og mit virke som kontaktperson for utilpassede unge, fortæller Daniel Heinze.

Når man træner både morgen, middag og aften, skal ens krop også have tid til at restituere. Derfor har det været nødvendigt at tage det afgørende skridt, siger han.

Og mens Heinze ufortrødent fortsætter sin benhårde træning i det lokale boksecenter på Sorø, smutter konen Louise på arbejde som socialrådgiver i dagtimerne. For der skal jo trods alt stadig penge på kontoen og mad på bordet lige nu og her.

Og eftersom det nygifte par netop også har valgt at fejre kærligheden ved at købe nyt hus, har de derfor ikke råd til at vente på, at der for alvor kommer gang i Heinzes boksekarriere.

 

Annonce:

En fælles beslutning

De er dog begge fast besluttet på, at Heinze skal give sporten og boksehandskerne en fair chance. For tænk nu, hvis det skulle gå hen og blev til noget rigtig stort en dag.

Indtil videre har det i hvert fald set lovende ud, når den hårdtslående bokser har været i kamp:

- Heldigvis tjener min kone nok til, at det lige kan løbe rundt for tiden, smågriner Heinze, der hurtigt gør det klart, at han er yderst taknemmelig for sin kones tillid.

- Vi har jo lige købt hus i Sorø, så selvfølgelig skal der være styr på økonomien. Men vi blev enige om, at vi satser det hele. Så beslutningen er taget i fællesskab. Vi går 'all in' de næste par år.

- Der skulle faktisk ikke så meget overtalelse til, for det er en fælles drøm. 

- Jeg startede ud med at træne lidt sammen med de andre unge i klubben, og ret hurtigt er jeg endt som professionel, så nu må vi se, hvor langt jeg kan nå, lyder det selvsikkert fra Daniel Heinze forud for lørdagens boksebrag ved Danish Fight Night i Frederiksberg-Hallerne.

Annonce:

Danish Fight Night i Frederiksberg-Hallerne.
Danish Fight Night i Frederiksberg-Hallerne.


En mental knock-out

Det er blot hans femte professionelle opgør i karrieren. Men selvom Heinze allerede er fyldt 29, mener han ikke, at den høje alder og den sene debut vil gå hen og blive en udfordring for ham i kampen om at nå til tops i bokse-verdenen:

- Jeg er ikke fuldstændigt udbanket, som så mange andre boksere nok plejer at være i min alder. Jeg havde ikke ti års boksning på cv’et, da jeg blev ’prof’, så derfor tænker jeg, at jeg har mange år endnu at give af, siger Heinze inden, han retter snakken over på sin kommende modstander, den seks år yngre Roland Oroszlan fra Ungarn.

- Det bliver en stor udfordring, fordi han er ’southpaw’. Jeg skal huske at gå den rigtige vej rundt om ham oppe i ringen, og jeg skal starte med den modsatte hånd, af hvad jeg plejer, forklarer han.

Lørdagens boksestævne bliver også dagen, hvor Heinze for første gang skal prøve kræfter med de hårde tre-minutters-omgange, som kun de allerbedste boksere har for vane at udsætte sig selv for.

Men ifølge danskerens træner Alex Christoffersen vil de ekstra 60 sekunder per runde blot blive til hans egen fordel:

- Det, som kendetegner Daniels kæmpemæssige talent, er hans viljestyrke og hjerte. Den helt absurde energi og det utrættelige pres, som han altid lægger for dagen, siger Alex Christoffersen.

- Han smiler altid under sine sparringsrunder og udviser et kæmpe overskud. Daniel slår folk ud rent mentalt, fordi han bare bliver ved og ved.

- Vi glæder os meget til de otte omgange af tre minutter, fordi det passer langt bedre til hans stil. Det sidste minut, er nemlig der, hvor det for alvor begynder at gøre rigtig ondt. Og så kan du ikke bare lade gong-gongen redde dig væk fra hans tunge pres. Daniel flytter sig nemlig aldrig, lyder det fra Alex Christoffersen.

Dansk bokser bryder med fortiden: Fra fængsel til parcelhus

Holyfields overmand: Pierre bliver større end Super-Brian

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: