Sauerlands opsang til Patrick efter skræk-kamp: Det her skal ændres!

Patrick Nielsen er stadig aktuel hos sin tyske promotor, Team Sauerland, bekræfter Nisse Sauerland. Men hvis fremtiden skal byde på nye sejre, kræver det store ændringer

Følg Boksning

- Selvfølgelig gider jeg mere, men nu må vi se: Jeg siger ikke, at jeg stopper, men jeg siger heller ikke, at jeg fortsætter. Den er 50-50 lige nu, lød det fra en skuffet Patrick Nielsen til Ekstra Bladet efter sit andet nederlag i sin professionelle karriere i oktober.

Det blev nemlig til en grim knockout allerede i femte omgang i London. Den britiske bokser John Ryder viste sig at være for stor en mundfuld for Patrick Nielsen, der ellers skulle bruge kampen til at vise, at han var tilbage blandt den absolutte elite i super-mellemvægt.

Den 25-årige bokser fra Albertslund blev tidligere på året far for første gang. Og det har også været med til at sætte tankerne i gang med hensyn til at træde ud af ringen for good som professionel:

- Jeg har andre prioriteter, som jeg rigtig gerne vil hjem til. Jeg har en søn, som har været hård at undvære. Nu vil jeg bruge noget mere tid med ham og stoppe med at være egoistisk, sagde Patrick Nielsen.

Patrick græd i omklædningsrummet: Overvejer at stoppe

Det kræver livsstilsændringer
Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Patrick Nielsen. For hvad mon fremtiden bringer for den danske bokser ..? Og er han stadig et aktuelt emne hos Team Sauerland med Kalle og Nisse Sauerland i spidsen?

Det lykkedes til gengæld at få fat i Nisse Sauerland til en snak om danskerens potentiale. Den tyske promotor bekræfter, at parterne stadig er et match, men at genrejsningen fra ærgrelsen i London Arena kræver store ændringer:

- Ja, selvfølgelig er han det. Han er stadig en ung fyr. Og en populær fyr i Danmark. Vi må også være realistiske … Der er cirka fem millioner mennesker i Danmark, så at finde boksere er ikke det letteste i verden. Især fyre der er lige så gode som Patrick. Han havde en forfærdelig kamp. Det var virkelig en skrækkelig aften for ham. Men det er kun ham selv, der ved, hvad der gik galt, siger Nisse Sauerland til Ekstra Bladet.

- Set ud fra et professionelt synspunkt: Hvis han skal fortsætte, skal han lave en masse ændringer. Livsstilsændringer og ændringer i sin træning. Han skal ikke have så mange distraktioner omkring ham.

- Det var åbenlyst for alle og enhver, at det ikke var den rigtige Patrick Nielsen oppe i bokseringen i London. Det kunne alle se. Det var den værste præstation, han nogensinde har leveret. Der var et eller andet galt oppe i ringen. Der var noget helt galt. Det er kun Patrick, der kan svare på, hvad der gik galt. Men for mig at se burde det ikke være sket, siger han.

Patrick stadig nummer 1 efter kæmpe-prygl?!? Her er forklaringen

TV: Borre om Patrick Nielsen: Han har ikke taget det seriøst nok - sådan kommer han tilbage ...

Flyt væk fra København!
- Har rammerne ikke været professionelle nok i Danmark?

- Nej. For mig er det helt åbenlyst, at når du forbereder dig til en stor og potentiel karriere-ændrende kamp, skal du forberede dig langt, langt væk hjemmefra. De sidste tre-fire ugers forberedelse skal helst være i en camp, hvor du ikke har dine venner til at ringe, og du ikke har alle de her distraktioner, som kan fjerne dit fokus fra målet om at vinde din kamp. Du skal træne et hundrede procent. De fleste boksere tager altid væk på en rigtig camp, siger Nisse Sauerland.

Den danske fjervægter Dennis Ceylan, der tidligere har været europamester, måtte også i sin comeback-kamp efter en dopingdom se sig besejret af englænderen Josh Warrington. Ceylan blev stoppet i tiende runde. For få måneder siden ramte hans karriere et lavpunkt, da en dopingprøve viste spor af kokain. Det kostede ham en planlagt storkamp i England. Og det nylige nederlag mod Warrington var ifølge Nisse Sauerland en kæmpe chance for danskeren.

- Har begge boksere ramt det niveau, I havde håbet på?

- Det er et godt spørgsmål … I mine øjne blev de ikke slået af bedre boksere. De blev slået af bedre forberedte og mentalt stærkere boksere på den givne aften. Teknikmæssigt burde både Dennis og Patrick i virkeligheden have vundet deres kampe eller i hvert fald have givet dem ordentlig modstand.

- Men der er stor forskel på at være på et europæisk niveau og et elitenivaeu. Du kan have alle de teknikker i verden, som gud har givet dig, men hvis du ikke er mentalt parat og stærk nok, og hvis du ikke er til stede, så kan du godt glemme alt om det! siger han.

Tirsdag i næste uge skal Team Sauerland mødes med Patrick Nielsens lejr for at diskutere de store forkromede planer for fremtiden.

Nisse Sauerland havde i anden ombæring ikke meget at sige om Mikkel Kesslers udskudte comeback.

- Det er skuffende med Mikkel … Men vi må bare vente lidt længere på hans comeback, indtil han har fået det bedre. Han skal nok vende tilbage. Jeg har ikke snakket med Mikkel for nylig, men der er en konkret plan med comebacket … Det er bare et spørgsmål om, hvornår det sker, slutter han.

Kessler-comeback i fare? Har ikke rørt en boksehandske i syv uger

Patricks knockout-mareridt ryster dansk ekspert: Det er livsfarligt!

Håner Patrick Nielsen: Han var overraskende nem at slå!

Smask! Kokain-dømt dansker røg i gulvet

TV: Borre og Jesper D: Derfor gik det galt for Patrick - Det her skuffer os mest

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind