Sjovt med Kessler: Men vi har større perspektiver

Det handlede om at få formalia i orden i tide, da Mikkel Kessler blev tilbudt wildcard, siger MTG-direktør

- Nej tak.

Sådan lød svaret fra den danske bokser Mikkel Kessler, da han blev tilbudt et wildcard til den lukrative bokseturnering World Boxing Super Series.

- Jeg er stadig i gang med at bygge en grundform op efter fire års pause, og jeg er slet ikke parat til at møde boksere på højeste niveau, sagde Mikkel Kessler til Jyllands-Posten onsdag.

Det tager bestyrelsesmedlem i World Boxing Super Series og direktør for tv-rettighedshaveren MTG Peter Nørrelund helt roligt.

- Det er jeg meget afslappet i forhold til. Kun Mikkel ved, hvad fysikken er til. Kun han kan mærke, om motivation, lyst og fysik er der til at dyste på det højeste niveau, siger Peter Nørrelund.

TV-bossen respekterer Mikkel Kesslers foreløbige nej til den store bokse-turnering World Boxing Super Series. Foto: Jonas Olufson
TV-bossen respekterer Mikkel Kesslers foreløbige nej til den store bokse-turnering World Boxing Super Series. Foto: Jonas Olufson
 

- For mig handlede det om at kunne nå at få formalia på plads, da der er nogle regler, når man taler om muligheden for et wildcard.

- Vi har talt med de øvrige aktionærer og med de amerikanske broadcast-partnere, da Kessler er et anerkendt navn, men også er regnet som en pensioneret bokser. Han skulle ikke fældes på ikke at have bokset i nogle år, tilføjer Nørrelund.

16 boksere får plads i turneringen, hvor der dystes om 50 millioner dollar, svarende til 330 millioner kroner, og MTG-direktøren lægger ikke skjul på, at Kessler ville være et godt trækplaster særligt for de danske tv-seere.

- Det havde da været sjovt, men vores engagement handler om større perspektiver. Vi vil skabe en turnering i boksning.

- Det er en vanvittig god tv-sport, men den er også uden et turneringsformat og i stedet med enkeltstående, løsthængende kampe.

- Derfor er dette rigtig spændende, og vi er fantastisk glade for den fantastiske modtagelse, siger Nørrelund.

Peter Nørrelund er den store boss hos TV3 Sport. Foto: Jens Panduro
Peter Nørrelund er den store boss hos TV3 Sport. Foto: Jens Panduro
 

Spørgsmål: Opfatter du Mikkel Kesslers nej som definitivt?

- Nu er jeg i udlandet og har ikke læst det hele. Men meget lidt i den verden er definitivt. Lad os nu se. Jeg respekterer det, men det skal Mikkel snakke med sin promotor om, lyder det fra Nørrelund.

Over for Ekstra Bladet fortæller Kesslers internationale promotor, Kalle Sauerland, at han skal have en snak med Kessler.

Sauerland lover, at turneringen uanset hvad får skandinavisk islæt. Han nævner Patrick Nielsen og svenske Erik Skoglund som muligheder, når der bokses i vægtklasserne cruiservægt og supermellemvægt med otte deltagere i hver.

- Erik Skoglund er gået ned fra letsværvægt til supermellemvægt og er aktuelt rangeret som nummer tre hos IBF, men der er også Patrick Nielsen, som lige nu er nummer to hos WBA, siger Sauerland.

Turneringen indledes med de første kampe til september, mens der er semifinaler i januar og februar næste år. I maj 2018 er det planen, at finalerne skal bokses.

Mikkel Kessler træner til comeback, men ikke i den store turnering. Foto: Lars Poulsen
Mikkel Kessler træner til comeback, men ikke i den store turnering. Foto: Lars Poulsen

Mikkel Kessler er i fuld gang med træningen frem mod sit comeback senere på året. Nu har han bestået alle lægelige undersøgelser, så den forhindring er ryddet af bordet. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Kessler i stort interview: Ingen kommer til at presse mig i ringen

Se også: Kessler afviser super-comeback: Jeg er ikke parat

Se også: Efter chokafbud: 'Det lyder som en kæmpejoke'

Danske Mahdi Jallaw mod Mohammed Hossein Mirazaei Werzaneh fra Finland. Foto: Thomas Sjørup Sport og Spil Hvem er den nye Kessler? Her er de ti bedste bud

2 kommentarer
Vis kommentarer