Stjerne-skandale aflyser kæmpe brag: Nu er den gal med bøffen igen

Mexicanske Saul 'Canelo' Alvarez fastholder, at hans positive dopingprøver skyldes forurenet kød - og laboratoriechef køber forklaringen

Saul 'Canelo' Alvarez har fået et halvt års karantæne for doping Foto: John Locher/AP
Saul 'Canelo' Alvarez har fået et halvt års karantæne for doping Foto: John Locher/AP

Vi har hørt den før. Elitsportsudøvere bliver snuppet for doping og skyder straks skylden på alt og alle - undtagen sig selv.

Seneste skud på stammen er bokseren Saul 'Canelo' Alvarez, der 17. og 20. februar blev testet positiv for brug af clenbuterol. Et stof, der som udgangspunkt bruges til at behandle astma, men er forbudt i for store mængder, fordi det også fremmer muskelvækst og fedtforbrænding.

Samtidig er det også vældig populært - dog ulovligt - at blande i kød i flere lande, fordi det kan gøre kødet mere magert. Og det er netop her, Saul 'Canelo' Alvarez finder sin forklaring på den positive dopingtest.

Akkurat som det var tilfældet, da den tidligere cykel-stjerne Alberto Contador skulle forklare sig, da han blev knaldet for et for højt clenbuterol-niveau under Tour de France i 2010.

Artiklen fortsætter under billedet.

Saul 'Canelo' Alvarez (tv) har fået et halvt års karantæne for doping Foto: John Locher/AP
Saul 'Canelo' Alvarez (tv) har fået et halvt års karantæne for doping Foto: John Locher/AP
 

Kortere karantæne
Den mexicanske bokser slipper ikke for karantæne, selv om han fortsat bedyrer sin 'uskyld'. Karantænen er dog blevet reduceret fra et år til seks måneder, fordi han har samarbejdet og bidraget til efterforskningen, skriver BBC.

Og Alvarez' forklaring er da tilsyneladende heller ikke helt i skoven, selv om det måske kan lyde sådan, når man beskylder en bøf for en positiv dopingprøve.

- Værdierne i testen er alle inden for et interval, der kan forventes fra forureningen fra kød, lød det tidligere fra Daniel Eichner, der leder det WADA-godkendte laboratorium, der har foretaget Álvarez' test.

Det Internationale Antidoping Agentur (WADA) vurderer også, at Alvarez positive dopingtest kan skyldes urent kød. Det skrev de i en pressemeddelelse umiddelbart efter, at de positive prøver blev offentliggjort. Men det er altså ikke ensbetydende med, at man slipper for straf.

Titelkamp aflyst
Karantænen betyder, at mexicaneren må skyde en hvid pil efter det hypede opgør mod kasakhiske Gennady Golovkin, der ellers skulle bokses i Las Vegas 5. maj.

De to mødtes i en uafgjort kamp i september og skulle efter planen have afgjort deres mellemværende i et brag i den amerikanske spilleby.

Kampen må dog som minimum vente til efter 17. august, hvor Saul 'Canelo' Alvarez igen må gå i ringen.

Cykelrytteren Alberto Contador blev i 2010 testet positiv for samme ulovlige stof som Alzarez. Spanieren brugte samme begrundelse om forurenet kød, men også han blev idømt karantæne.

Opgøret mellem Alvarez og Golovkin bliver ikke bokset i maj som planlagt på grund af mexicanerens karantæne. Foto: AP
Opgøret mellem Alvarez og Golovkin bliver ikke bokset i maj som planlagt på grund af mexicanerens karantæne. Foto: AP

Se også: Sådan bliver han ikke solgt: Se FCK-stjernens ubegribelige bommert

Se også: En af wrestlingens største stjerner er død

Diana Nadim har fundet lykken ved boksning efter en barndom med op- og nedture. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Storesøster er fodboldstjerne - lillesøster deler øretæver ud

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen