Stjernebokser beskylder kød for positiv dopingtest

Saul "Canelo" Álvarez er testet positiv for det forbudte stof clenbuterol inden storkamp mod Gennady Golovkin

Den mexicanske stjernebokser Saul "Canelo" Álvarez er havnet i problemer forud for en imødeset kamp mod kasakhiske Gennady Golovkin.

Álvarez er således blevet testet positiv for det forbudte stof clenbuterol.

Ifølge mexicanerens promotorer skyldes tilstedeværelsen af clenbuterol i dopingtesten dog kød, som Àlvarez har spist.

Og det kan potentielt være den sande forklaring. Sådan lyder det fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada).

- Værdierne i testen er alle inden for et interval, der kan forventes fra forureningen fra kød, siger Daniel Eichner. Han leder det Wada-godkendte laboratorium, der har foretaget Álvarez' test.

Andre atleter har tidligere kædet positive clenbuterol-test sammen med indtag af kød. Heriblandt den nu pensionerede cykelrytter og syvdobbelte grand tour-vinder Alberto Contador.

Saul "Canelo" Álvarez bokser i mellemvægtsklassen. Han skal efter planen i ringen mod Gennady Golovkin 5. maj i Las Vegas.

De betragtes begge som to af verdens bedste aktive boksere, og de mødtes i september sidste år. Dengang endte kampen uafgjort.

Àlvarez vandt 118-110 hos den ene dommer, tabte 113-115 hos en anden, mens den tredje dommer vurderede kampens score til 114-114.

På trods af at Michael Jordan stillede basketballskoene på hylden for sidste gang i 2003, tjener legenden fortsat massevis af penge. Foto: /Ullstein Bild/All over Press Sport og Spil Verdens bedst betalte idrætsstjerner gennem tiderne – dette har de brugt pengene på

- Det var første gang Patrick blev slået ud (mod John Ryder, red.). Sådan er sporten. Ellers havde det ikke været boksning. Du risikerer at blive slået ud noget så eftertrykkeligt. Sådan er det. Men det er ikke ensbetydende med, du er dømt ude. Folk sagde: 'Ej, det var så forfærdeligt', 'Jeg græd næsten, da jeg så det'. Men sådan er jeg ikke selv. Det er en del af sporten, og Patrick har jo også selv slået folk ud, lyder det fra Jan Nielsen, der ikke tog det så tungt, da sønnen Patrick Nielsen led sit første knockout-nederlag i karrieren i London. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Patrick Nielsens far: Måske har jeg været for hård - måske var det en stor fejl

5 kommentarer
Vis kommentarer