Største boksebrag i fare: 'Det er sindssygt'

Det store boksebrag mellem Gennady Golovkin og Saul 'Canelo' Alvarez kan blive aflyst, efter at Alvarez er blevet testet positiv for brug af doping

Opgøret mellem Gennady Golovkin og Saul 'Canelo' Alvarez bliver måske ikke til noget, da Alvarez er blevet testet positiv for doping. Foto: John Locher/AP
Opgøret mellem Gennady Golovkin og Saul 'Canelo' Alvarez bliver måske ikke til noget, da Alvarez er blevet testet positiv for doping. Foto: John Locher/AP
Følg Boksning

Der er lagt op til det helt store brag, når kasakhstanske Gennady Golovkin og mexikanske Saul 'Canelo' Alvarez krydser klinger 5. maj. Denne kamp kan dog risikere at blive aflyst, da Saul 'Canelo' Alvarez er blevet testet positiv for doping.

Der er i den forbindelse blevet åbnet en efterforskning af Nevada Athletic Commission, og kommissionen kan vælge at aflyse kampen, hvis det vurderes, at Alvarez har dopet sig bevidst.

Den positive dopingtest er nemlig noget, som Golovkin er meget overrasket over.

- Min første reaktion var 'virkelig, er du seriøs?'. Det er overraskende, fordi han er en god bokser. Jeg synes ikke, at han har brug for medikamenter eller stoffer, siger Gennady Golovkin til ESPN.

Den ubesejrede verdensmester Gennady Golovkin synes, at det er frygteligt for sporten.

- En positiv doping er forfærdeligt for sporten. Jeg respekterer min sport og elsker en ren sport.

- Jeg bruger kun det naturlige - mælk, kød, frugt eller andet. Hvis du ikke tror på, at du kan konkurrere naturligt, så bruger du præstationsfremmende midler. Det er sindssygt, at han lige nu er testet positiv, siger han.

Positiv test kan skyldes kød
Saul 'Canelo' Alvarez afgav to urinprøver 17. februar og 20. februar, hvor der var spor af det forbudte stof clenbuterol i kroppen, som tit bliver brugt til astmamedicin. I Danmark er dette stof dog lovligt.

Både Golovkin og Alvarez er begge blevet testet uanmeldt af WADA.

WADA vurderer i en pressemeddelelse, at Alvarez positive dopingtest kan skyldes urent kød. Det er ligeledes noget, som Alvarez tror på.

- Jeg respekterer sporten. Det overrasker og irriterer mig, fordi det aldrig er sket for mig. Jeg vil være tilgængelig for alle de test, der kræves, for at afklare denne pinlige situation. Jeg stoler på, at sandheden vil vinde til sidst, siger Saul 'Canelo' Alvarez i pressemeddelelsen.

De to boksere mødte hinanden 16. september 2017, hvor kampen endte uafgjort. Derfor blev kampen i maj planlagt. Golovkins træner Abel Sanchez pointerer dog, at Alvarez er uskyldig indtil andet er bevist.

- Tvivlen må komme ham til gode. Han er uskyldig, indtil andet er bevist, siger Abel Sanchez til ESPN.

Dansk bokser i VM-brag mod 50-årig: 'Livsvigtig for min karriere'

Kæmpe tragedie: Bokser død få dage efter sejr

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+