Stor EU-titeltriumf: Kæk Enock cruisede sejren hjem

Super-letvægter Enock Poulsen besejrede 31-årige Michael Syrowatka på point efter 12 omgange og erobrede EBU EU-titlen

Du kan se hele Danish Fight Night i EKstra Bladet+

RANDERS (Ekstra Bladet): Den 26-årige Enock Poulsen (10-0-0, 4 KO) blev budt velkommen af publikum med stående applaus - det her var absolut Danish Fight Night-stævnets hovedkamp og hovedret: Kampen om EBU European Union-titlen i super-letvægt over 12. omgange.

Enock Poulsens modstander var 31-årige Michal Syrowatka Fra Polen (22-2-0, 7 KO).

Mogens Palles super-letvægter var i kontrol i 1. omgang og sendte bl.a. en stenhård kæberasler i ansigtet på sin modstander, som publikum kvitterede med klapsalver og tilråb.

Den danske bokser med de zambiske rødder lukrede åbenlyst på sin hurtighed og tekniske snilde - han dansede sikkert uden om polakkens kanoner, der ellers så ud til at virke effektivt på nært hold.

Syrowatka ville konstant i infight i 3. omgang og blev beordret at kamp-dommeren til at droppe hans klammeri om Enock.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Meget af kampen blev brugt på at danse rundt i ringen. Foto: Claus Bonnerup
Meget af kampen blev brugt på at danse rundt i ringen. Foto: Claus Bonnerup

Banks var ikke tilfreds med det afgørende slag. Tydeligvis. Foto: Claus Bonnerup Boksning Efter hård knockout: - Det er ikke håndbold!

Enock brugte benene til at køre rundt om sin modstander, og når muligheden bød sig langede han ud med et par kontrastød: Et venstre-jab efterfulgt et højre og venstre hook.

Han er en teknisk bokse-begavelse Enock Poulsen, men han mangler slagstyrke i poterne. I 6. omgang blev opgøret åbnet op, de to krigere sænkede paraderne og bød op til en heftig udveksling hooks - med svung!

Publikum skreg: ‘Enock, Enock!’ Og hjemmebane-favoriten virkede til at køre en sikker point-sejr i land. Der virkede til at være klasse-forskel i ringen i aftenens sidste kamp.

Kamp-dommeren beordrede: ‘Break’ adskillige gange - polakken ville ind og bryde i infight, mens Enock blev ved med at skubbe ham væk.

Den 26-årige dansker virkede på ingen måde skræmt i ringen. Tværtimod. På et tidspunkt valsede han endda rundt et kort sekund med hænderne på ryggen og undveg lige med nød og næppe en polsk fuldtræffer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Enock Poulsen vandt med alle dommerstemmer. Foto: Claus Bonnerup
Enock Poulsen vandt med alle dommerstemmer. Foto: Claus Bonnerup
 

Jublen var til at få øje på, da kampens dommer udråbte Morell som vinder. Foto: Claus Bonnerup Boksning Sindssyg sejr: - Kom bare an, Patrick Nielsen!

Det var ikke stævnets mest medrivende duel i bokseringen. Slet ikke. Men tilskuerne ville have action: ‘Lige-højre, kom nu venstre-hook!’ lød kommandoen fra en enkelt, men ihærdig tilskuer.

Den 31-årige Syrowatka lagde et tungt pres i de sidste to omgange og jagtede en sensationel afslutning som kamikaze-pilot. Enock derimod begik nogle små-arrogante undvigelser i det øjeblik, han ellers virkede træt - frækheden kostede dog et enkelt hårdt slag.

12. omgang blev de sidste kraftanstrengelser udfoldet i ringen - de tunge skyts blev for alvor taget i brug. Enock signalerede til publikum, at han ville have den sidste opbakning. Han jublede tilmed med højre-poten hævet flere sekunder inden kampen blev blæst af.

Enock Poulsen tilkæmpede sig EU-titlen i super-letvægt med samtlige dommerstemmer: 116-112, 117-111 og 118-111.

Ikke kun Enock Poulsen havde succes lørdag aften. Alle danskere til Fight Night gjorde rent bord heriblandt Jeppe Morell, Victor Ramon, Ditlev Rossing og Oliver Meng.

Foto: Claus Bonnerup Boksning Flabet boksning: Kys til nummerpige

Mogens Palle ER dansk boksning. Foto: Per Rasmussen Sport og Spil Dokumentar: Kom helt tæt på 'Kongen af dansk boksning'

Dengang følte jeg, at jeg var ved at miste det hele. Mit liv passerede nærmest for mig. Det eneste, jeg kunne gøre, var, at blive ved med at kæmpe - og det var det, der gjorde, jeg overlevede, siger Jeppe Morell. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Dansk topbokser svævede mellem liv og død

23 kommentarer
Vis kommentarer