Stor-røver gør comeback som profbokser

Steffen Baadsgaard Andersen, der fik otte års fængsel for sin medvirken i danmarkshistoriens største røveri, får lørdag comeback som profbokser

Han blev løsladt for tre måneder siden for sin rolle i danmarkshistoriens største røveri - på lørdag gør Steffen Baadsgaard Andersen comeback som professionel bokser (Foto: Jonas Olufson).
Han blev løsladt for tre måneder siden for sin rolle i danmarkshistoriens største røveri - på lørdag gør Steffen Baadsgaard Andersen comeback som professionel bokser (Foto: Jonas Olufson).
Følg Boksning

Når boksestævnet Nordic Fight Night lørdag aften løber over de danske tv-skærme, vil bokseentusiaster formentlig nikke genkendende til navne som Cecilia Brækhus, Abdul Khattab og måske endda Landry Kore.

Mere tvivlsomt er det, om nogen genkender den 90 kilo tunge cruiservægter Steffen Andersen, når han går i ringen i Falconer Salen på Frederiksberg.

Den 36-årige københavner, der har mellemnavnet Baadsgaard, boksede og vandt fem professionelle kampe for Mogens Palle i 1998. Ti år senere spillede han en rolle i danmarkshistoriens største røveri – kuppet mod Dansk Værdihåndtering, der blev lænset for 62 mio. kroner.

Mikkel Kessler værge for storrøver

For tre måneder og to dage siden blev han sat på fri fod og nu har han så skrevet under på en kontrakt for en enkelt kamp med Mikkel Kesslers promotorstald, Team Sauerland.

- Jeg har ikke bokset en professionel kamp i 16 år, så der er formentlig noget rust, der skal bankes af, men jeg er ikke bange for at blive til grin, for jeg ved, jeg kan bokse.

- Det er mest konditionen, jeg er nervøs for. Jeg har altid været en meget aggressiv type som bokser og den taktik trækker søm ud, også selv om min kamp på lørdag ’kun’ er sat til fire omgange, siger Steffen Baadsgaard Andersen.

Promotor Nisse Sauerland forudser allerede nu, at der i ’visse kredse’ vil lyde et ramaskrig over, at stor-røveren Steffen Baadsgaard Andersen har fået en boksekontrakt. Men han har ingen skrupler over at give en kontrakt til en mand, der er dømt for røveri. Tværtimod.

Kessler: Klar til at droppe det hele

- Vi har at gøre med en mand, der har begået kriminalitet. For den kriminalitet har samfundet idømt ham en straf. Nu er den straf udstået og så har manden fortjent, at tavlen er visket ren.

- Er det et ideal for dig, at dine boksere er rollemodeller for unge mennesker?

- Helt sikkert. De skal være rollemodeller.

- Og hvordan harmonerer det med, at du netop har skrevet kontrakt med en bokser, som er dømt for fire røverier og ulovlig våbenbesiddelse af en skarpladt pistol?

- Godt spørgsmål. Jeg tror på, at Steffen har lært sin lektie på den rigtig hårde måde og jeg tror på, at han med tiden vil kunne inspirere en masse børn og unge til netop at holde sig ude af kriminalitet, siger Nisse Sauerland.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind