Super-Brian får enorm hæder

Brian Nielsen var måske ikke den bedste danske bokser, men en af de mest populære. Han optages i Hall of Fame

- Jeg kan ikke lære ham (Brian Nielsen, red.) om boksning. Hør legenden Mike Tysons ord om Brian.

Han er en af de seneste årtiers mest populære danske boksere, og nu er Brian Nielsen også blevet skrevet ind i historiebøgerne som en af tre nye medlemmer af Dansk Professionelt Bokse-Forbunds Hall of Fame.

Den 53-årige bokser fra Korsør er blevet optaget i Hall of Fame sammen med Jimmi Bredahl og Knud Larsen.

Mens sidstnævnte var et stort navn i 20'erne, og Jimmi Bredahl peakede i første halvdel af 90'erne, trak Brian Nielsen sin karriere med ind i det nye årtusind.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

Med tilnavne som "Boksebamsen" og mere anvendt "Super-Brian" charmerede Brian Nielsen sig ind i den danske befolknings bevidsthed under OL i Barcelona i 1992, hvor han endte med en bronzemedalje.

I OL-semifinalen gav Brian Nielsen sin overmand, Roberto Balado, et klask i numsen.

Det skete lige efter den cubanske verdensmesters suveræne 15-1-pointsejr over den danske bokser i supersværvægt. Semifinalen blev afsluttet med stående ovationer fra publikum, primært rettet mod Brian Nielsen.

Danskeren med de lidt for mange kilo på sidebenene havde undervejs i kampen mod den senere OL-guldvinder underholdt med vrikkende hofter og armene hævet i sejrspositur.

Men Brian Nielsen var ikke bare en showbokser, men også ret talentfuld i ringen. Han var således verdensmester i forbundene IBO og IBC.

I 1999 havde han med 49 sejre tangeret den tidligere sværvægtsverdensmester Rocky Marcianos rekord, noget der blev gjort en del ud af i de danske medier dengang.

Mange boksekendere fandt dog enhver sammenligning mellem de to særdeles upassende.

Der var måske derfor en slags poetisk retfærdighed i, at Brian Nielsen i sin kamp nummer 50 som professionel led sit første nederlag, da han på chokerende vis tabte til amerikaneren Dicky Ryan i Vejle.

Det blev blot til tre nederlag i 67 professionelle boksekampe.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Nederlag nummer to er endnu mere berømt. Selveste Mike Tyson var modstanderen i Parken i oktober 2001. Efter seks omgange kapitulerede Brian Nielsen og blev siddende i ringhjørnet.

Året efter indstillede han karrieren for kun kortvarigt at gøre comeback i 2011, da han i DR Koncerthuset blev udbokset af den amerikanske bokselegende Evander Holyfield.

I Dansk Professionelt Bokse-Forbunds Hall of Fame finder man også navne som Johnny Bredahl, Gert Bo Jacobsen og promotoren Mogens Palle.

Bokseren Billy Joe Saunders besejrede i december David Lemieux og sikrede sig WBO-mellemvægtstitlen. Foto: Ryan Remiorz, The Canadian Press Boksning - 18. aug. 2018 - kl. 13:14 Kaotiske scener før boksebrag: Rasende stjerne kaster kylling mod kollega

Bryce Mitchell besejrede Tyler Diamond i sin UFC-debut. Her med et højt spark - som han ikke kommer til at udføre foreløbig. Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Getty Images MMA - 23. aug. 2018 - kl. 06:30 Alle mænds værste mareridt: Sports-profil borer testikler til blods

93 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere