Super-Brian og Kessler i sorg: Ali var enestående

Bokseverdenen græder over, at Muhammad Ali er død

Se Muhammed Alis største øjeblikke og de taleperler, der var med til at gøre bokseren så populær. Video: AP

Brian Nielsen var i fuldt sving med de sidste forberedelser af sit eget og Mogens Palles boksestævne, som afvikles i aften, da Ekstra Bladet overrakte ham nyheden om, at Muhammad Ali er død.

 – Nå! Det er jeg da ked af at høre. Han er jo en af de størst nogensinde. Personligt har jeg altid været større fan af George Foreman, og det er der også rigtig mange amerikanere, der er, men man kan jo ikke tage fra Muhammad Ali, at han var en helt enestående bokser, som vil blive husket altid, siger Super-Brian.

Brian Nielsen har det skidt med Muhammad Alis død (Foto: Jakob Jørgensen)
Brian Nielsen har det skidt med Muhammad Alis død (Foto: Jakob Jørgensen)

Artiklen fortsætter under videoen

Efter boksekarrieren: Muhammad Alis liv med Parkinson. Video: AP

Hylder stilen

Stilmæssigt finder man næppe større boksemodsætninger end Brian Nielsen og Muhammad Ali – alligevel hylder Brian Nielsen stilen hos den afdøde amerikanske legende.

 – Han dansede jo rundt i ringen og var meget elegant at se på. Samtidig var han effektiv og klog i ringen. Helt klart en af de største nogensinde.

På Facebook har Mikkel Kessler også udtrykt sin medfølelse.

- Legenden. Den største nogensinde er ikke længere blandt os. Hvil i fred, mester, skriver Kessler på sin Facebook-profil.

I det hele taget er hele bokseverdenen i sorg.

- Vi har mistet en legende, en helt og en stor mand, siger Floyd Mayweather til ESPN.

- Der findes ingen ord for, hvad Muhammad Ali har gjort for boksning som sportsgren. Han er en af de boksere, som banede vejen for, at jeg er, hvor jeg er i dag, siger Floyd Mayweather.

Også Mayweathers rival Manny Pacqiao kondolerer ligesom den engelske topbokser Frank Bruno gør det.

I 1979 fik Danmark besøg af den karismatiske, og i manges øjne, verdens bedste sværvægtsbokser nogensinde: Cassius Clay alias Muhammad Ali. Han boksede to showkampe (5 runder, 2 min. per runde) mod Alonzo Johnson og Jimmy Ellis i Randers d. 27. maj 1979. Fredag aften døde han, 74 år gammel. (Polfoto) Boksning Quiz: Hvor godt kender du Muhammad Ali?

Se flere klip og billeder fra Muhammad Alis karriere. Video: AP

23 kommentarer
Vis kommentarer