Surt show: Vinder på KO - men 180 gram koster VM-titel

Adrien Broner slog titeludfordreren Ashley Theophane, men VM-bæltet får amerikaneren ikke lov til at beholde

Boksekampen endte med en sejr, men også en mistet VM-titel.

Sådan er status for den amerikanske boksestjerne Adrien Broner, efter at han natten til lørdag ved et boksestævne i Washington slog briten Ashley Theophane på teknisk knockout i niende omgang.

Andre Ward var senest i ringen i juni sidste år, da han slog Paul Smith. (Foto: AP) Boksning Ward tromler modstander i letsværvægt-debut

26-årige Broner var indtil torsdag indehaver af VM-titlen i super letvægt hos bokseforbundet WBA, men da de to boksere skulle indvejes, lød Broners vægt på 63,68 kilo - 180 gram over det tilladte.

Amerikaneren, der har 32 sejre i 34 professionelle kampe, blev derfor frataget VM-titlen af WBA allerede før kampen.

Det var anden gang i karrieren, at Adrien Broner har mistet en titel på vægten. Det samme skete i 2012.

Hvis den ni år ældre udfordrer Ashley Theophane havde vundet duellen i Washington, havde han overtaget VM-bæltet. Broners sejr betyder i stedet, at WBA's VM-titel nu er ledig i super letvægt.

Nick Blackwell (t.h.)er lagt i kunstig koma efter kampen mod Chris Eubank Jr. (Foto: Zuma) Boksning Bokser i koma efter grum knockout

Theophane var under pres i størstedelen af kampen, der blev stoppet af kamplederen i niende omgang, efter at briten havde modtaget et hårdt slag til kroppen og et højre hook.

Efter sejren opfordrede Adrien Broner landsmanden Floyd Mayweather til at komme ud af sin selvvalgte pension og stille op til en kamp.

39-årige Mayweather trak sig tilbage i september sidste år efter 49 sejre i lige så mange kampe.

Om Adrien Broner selv kan gå i ringen i den nærmeste fremtid, er dog uvist. Politiet i staten Ohio har udsendt en arrestordre på ham, da han er mistænkt for overfald og røveri.

Det var i 2009, at Andre Ward snuppede WBA-bæltet fra Mikkel Kessler - nu går han igen i ringen uden bælter, men i ny vægtkalsse (Foto: Thomas Sjørup) Boksning Ward i ny vægtklasse: Det er som Kessler igen

5 kommentarer
Vis kommentarer