Svensk prinsesse uddelte øretæver

Malmö-bokseren Klara Svensson forsvarede sit VM-bælte med en sikker pointsejr over italienske Lucia Morelli

Klara Svensson (t.h.) styrede sit første VM-titelforsvar fra start til slut. (Foto: Jakob Jørgensen)
Klara Svensson (t.h.) styrede sit første VM-titelforsvar fra start til slut. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Boksning

FALCONER SALEN (Ekstra Bladet): Klara Svensson tog lørdag aften i Falconer Salen i København sin 15. sejr som professionel bokser og forsvarede for første gang sit WBC-interimbælte, da hun pointbesejrede italienske Lucia Morelli (18-4, 8 KO)

Det var ikke Morellis første VM-kamp, så hun vidste, hvad hun gik ind til, men det var også tydeligt, at den 35-årige italiener havde studeret sin otte år yngre modstander på video i ugerne op til kampen og havde stor respekt for den rækkevidde og størrelse, som 'The Swedish Princess' bringer med sig som letweltervægter.

Landry Kore tog første danske sejr

Morelli gemte sig fra start bag dobbeltparader og vandrede fremad i søgen efter et lucky punch mod sin bokseteknisk overlegne modstander, men som kampen skred frem fik hun mindre og mindre lyst til at åbne sig op i vilde angreb, og Svensson styrede derfor sejren sikkert i garage ved at cirkle omkring sin modstander og score med sit lange jab.

Malmö-bokseren, der træner hos Joey Gamache i Butcher's Garage i Valby, vandt efter 10 omgange med 100-91, 100-90 og 99-91 på de tre dommersedler, og rekordlisten lyder nu 15-0, 5 KO.

TV: Bum! Se røver i KO-comeback

- Morelli må æde sine ord om, at hun er en bedre bokser. Der er en ny generation nu, og det rækker ikke at gå ind kun og slå nyreslag, sagde Svensson efter opgøret

- Jeg ville gerne have afsluttet kampen tidligere, men mit ringhjørne bad mig om at tage det roligt til sidst og ikke risikere noget.

- Man kunne godt mærke, at Morelli er erfaren i gamet. Hun blev ikke træt på noget tidspunkt. Men jeg beviste, at jeg er en bedre bokser, og at jeg er klar til større opgaver. Nu håber jeg på en rigtig VM-kamp i første halvdel af det nye år, sagde svenskeren.

Prinsesse Knockout

Også Svenssons landsmand Otto Wallin viste, at han er en bokser for fremtiden - og det tilmed i sværvægt - da han stoppede kroatiske Vjekoslav Bajic (8-7, 2 KO).

Otto Wallin (t.h.) er en stor, grum sværvægter, og det fik hans kroatiske modstander nok af efter bare tre minutters boksning. (Foto: Jakob Jørgensen)
Otto Wallin (t.h.) er en stor, grum sværvægter, og det fik hans kroatiske modstander nok af efter bare tre minutters boksning. (Foto: Jakob Jørgensen)

Kroaten fik læsterlige prygl i 1. omgang og var nede flere gange overfor den 109 kilo tunge svensker, og han opgav i ringhjørnet uden at komme ud til 2. omgang.

Dermed fortsætter 24-årige Otto Wallin (8-0, 6 KO) marchen mod kassekampene, som der alt andet lige er flere af i sværvægt end i nogen anden vægtklasse.

TV: Den nye Kessler fortsætter sejrsstime

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+