Tidligere bandeleder bliver prof-bokser: - Mig kan du ikke køre over

Boksetræner fandt via sit arbejde i Kriminalforsorgen frem til Adel Younes, som i dag arbejder på et plejehjem og satser på en boksekarriere

Den tidligere bandeleder Adel Yones ser i alt fald ud til at være fysisk skarp før sin boksedebut. Foto: DANISH FIGHT NIGHT
Den tidligere bandeleder Adel Yones ser i alt fald ud til at være fysisk skarp før sin boksedebut. Foto: DANISH FIGHT NIGHT
Følg Sport
Følg Boksning

Den første aften i februar kan Adel Younes helt legalt slå en anden mand i gulvet.

I Frederiksberg Hallerne får den tidligere bandeleder nemlig prof-debut som bokser i en alder af 29 år, og skal man tro hans træner fra Danish Fight Night-stalden, rutinerede Thomas Povlsen, så kan der blive smæk for skillingen.

- Han mangler selvfølgelig en masse bokseerfaring og rutine, men hvis han bygges op på den rigtige måde, så er han stilmæssigt en spændende dansk Mike Tyson-type, der er stor, stærk og hårdtslående. Han har en underholdende stil, og han er typen, der ikke er bange for at gå ind og slå på tæven, siger Povlsen, der også arbejder for Kriminalforsorgen.

På den måde kom han i kontakt med Younes, mens denne sad i isolation i Statsfængslet Østjylland i Horsens, og i en pressemeddelelse ruller boksestalden historien op om et måske afgørende kursskifte i hans mildt sagt rodede liv.

Boksetræneren fik via sit arbejde helt ekstraordinært adgang til at tale indgående med den tidligere bandeleder i et af Danmarks mest lukkede fængsler, hvor Younes på mange måder var blevet opgivet af systemet.

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Det er det her, som jeg har drømt om, siden jeg var lille. Nu er jeg endeligt nået hertil, fortæller han.

- Jeg har været ude i en masse kriminalitet. Jeg sad i fængsel, da Thomas Povlsen kom og besøgte mig. Jeg manglede nogle måneder, inden jeg skulle løslades. Så spurgte han mig, om jeg ville ikke forandre mit liv.

- Han havde hørt, at jeg var god til at bokse, og han begyndte at fortælle mig, at jeg kunne blive til noget stort. Han fik mig til at tænke positive tanker. Jeg begyndte at tænke over tingene og droppede de negative tanker.

- Det er det her, som jeg altid har villet. Der har været mange forhindringer, men det er det her, som jeg går efter nu, lyder det fra Adel Younes, der gik i skarp træning i fængslet, hvor Thomas Povlsen begyndte at træne bokseteknik med manden, der også boksede lidt som dreng og nåede en enkelt amatørkamp som senior.

Enock Poulsen er en anden af de boksere, der nyder godt af træner Thomas Povlsen. Nu kan han optræde ved samme stævne som bandelederen. Foto: Claus Bonnerup
Enock Poulsen er en anden af de boksere, der nyder godt af træner Thomas Povlsen. Nu kan han optræde ved samme stævne som bandelederen. Foto: Claus Bonnerup

Og Poulsen behøver tilsyneladende ikke at arbejde med Younes’ selvtillid.

- Jeg har været på forskellige træningslejre i andre lande, blandt andet i Thailand. Thomas har også set mig sparre, og jeg har stillet op til sparring mod enhver bokser. Om de andre har haft 100 eller 200 kampe, så har jeg altid stillet op.

- Jeg er ligeglad, hvem du er, og hvor mange kampe, du har haft: Mig kan du ikke køre over. Dét har altid været min indstilling. Jeg har ikke bare snakket, men jeg har også bevist det, fortæller bokseren, der formentlig kommer til at stille op i mellem- eller supermellemvægt.

- Der er selvfølgelig folk, der tænker, at ’ham dér, han kommer bare og tror, at han kan det hele’. Men jeg har vilje, og tror på mig selv, og min træner har bakket mig op hele vejen, siger den tidligere bandeleder, der har Mike Tyson som bokseidol.

Som 15-årig fik den unge forbryder faktisk et tilbud om at kombinere en anbringelse med boksningen med en plads på et opholdssted i Nordsjælland, som blandt andet omfattede overlevelsesture, boksetræning og en tre måneder lang træningslejr på Cuba.

Men to dage før han skulle afsted, fik han at vide, at der alligevel ikke var plads, og i stedet endte han på et i en DR-dokumentar, ’Isolation, straf og ydmygelse’, meget udskældt opholdssted, hvor han med egne ord fik en rigtig dårlig oplevelse.

- I dag arbejder jeg på et plejehjem, og jeg bruger resten af tiden på boksetræningen. Det er det her, jeg vil. Jeg har en masse gode mennesker, der bakker mig op og tror på mig, siger Adel Younes om det nye kapitel i sit liv, hvor han satser på at blive en positiv rollemodel.

Deontays klar til bokse-brag efter dommedags-slag

Verdens største blærerøv er tilbage!

18-årig bokser dræbt af tog: Derfor opdagede hun ikke toget

Kaos til boksestævne: Fans gik amok

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+