Top-journalist: Ali var større racist end Donald Trump

Som om det ikke var nok, at familien ikke kan enes om arven efter Muhammad Ali, så tænder Piers Morgan nu også af og kalder den afdøde boksestjerne racist

Muhammad Ali blev en helt og talerør for mange undertrykte i USA - en rolle han holdt fast i gennem hele sin karriere. (Foto: AP)
Muhammad Ali blev en helt og talerør for mange undertrykte i USA - en rolle han holdt fast i gennem hele sin karriere. (Foto: AP)

Der er mange sikre veje til at få opmærksomhed rettet mod sig i denne verden. En af de bedste er at svine en afdød til, inden vedkommende overhovedet er stedt til hvile.

En anden er at holde med en præsident-kandidat i USA, som resten af verden nærmest pr. definition hader.

Hør mere om bokserens liv med parkinson her. Video: AP

I 1979 fik Danmark besøg af den karismatiske sværvægtsbokser, som boksede et par opvisningsomgange ved et stævne i Randers. (Foto: Polfoto). Boksning Var det en nøje udtænkt plan: Familiefejde om Ali-formuen

Når man så kombinerer de to, er vejen til endnu et par døgns opmærksomhed sikret, og det er, hvad den engelske journalist Piers Morgan har gjort.

For en måneds tid siden begyndte han at tale pænt om Donald Trump, som ellers er blevet vredet rundt af alverdens nyhedsmedier for sit racistiske syn på stort set alle andre end ham selv, og for hans nærmest bølle-agtige optræden ved valg-arrangementer.

Og nu har Morgan så fulgt op med en udtalelse om, at Muhammad Ali var meget mere racistisk end Donald Trump nogensinde har været. Det gjorde han på Twitter.

Det fik en god portion af hans fem millioner følgere til at fare til tasterne og beskylde ham for at være blevet vanvittig.

Den beskyldning er ham dog ikke fremmed - det rammes han af i forvejen på noget, der ligner daglig basis. Og for hver gang kommer der flere følgere til hans konto. Hans stemme bliver større i mediebilledet og hans personlige brand øges.

Nåh ja - og så fik han så også lige nævnt sit navn i denne artikel.

Men en ting er sikkert: Piers Morgan skal nok få sit ønske opfyldt, når han efter ovenstående tweet siger, at han håber, at ingen sukker-glaserer hans eget eftermæle, den dag han har sat sit sidste punktum. Det er der afgjort ingen risiko for vil ske.

Den amerikanske præsident er blandt de mange, der hylder afdøde Muhammad Ali. (Foto: AP) Boksning Obama og Trump enige: Ali var den største

Tilbage står diskussionen om, hvorvidt en sort mand i datidens USA overhovedet kunne være racist, selv om han kritiserede den hvide mand generelt, når der beviseligt ikke var ligeberettigelse, og når kløften mellem det hvide og sorte USA ikke så ud til at blive mindre.

Man skal i hvert fald ikke være i tvivl om, at Piers Morgan i sin jagt på opmærksomhed også gerne vil vise sin traditionelle journalistiske side. Han skrev nemlig også en rosende nekrolog om 'Verdens Største' i den engelske avis, Daily Mail.

Så kan man som almindelig dansk journalist stille sidde tilbage og undres over, hvad Piers Morgan i virkeligheden mener om Ali.

Men uanset, hvad man - og Piers Morgan - måtte mene om Muhammad Ali, så står en ting klart: Du var aldrig i tvivl om, hvad han mente.

Og han stod fast - også når det kostede.

Muhammad Ali vandt hjerter over hele kloden både i og udenfor ringen. (Foto: AP) Boksning Du kan komme med til Muhammed Alis begravelse

Muhammad Ali peger på sin datter Hana Ali under en promotion tour for hans bog 'The Soul Of A Butterfly', som han skrev med datteren. Billedet er fra december 2004. Foto: AP/Bebeto Matthews Boksning Alis datter afslører detaljer om de sidste minutter: Ingen havde set noget lignende

Boksning Her skal Muhammad Ali begraves

65 kommentarer
Vis kommentarer