TV: Slår modstander bevidstløs og vinder VM-bælte

Tony Bellew overlevede hurtig gulvtur, da han sikrede WBC-bæltet i cruiservægt

Tony Bellew fik endelig sit VM-bælte. (Foto: PA)
Tony Bellew fik endelig sit VM-bælte. (Foto: PA)

Alt gik op i en højere enhed, da britiske Tony Bellew søndag aften blev Storbritanniens 13. nuværende verdensmester i boksning.

To gange tidligere havde den 33-årige fighter uden held forsøgt at få fingre i et VM-bælte, men tredje gang blev lykkens gang, da han i tredje omgang på højdramatisk facon sikrede titlen med en byge af slag, som efterlod hans modstander, congolesiske Ilunga Makabu bevidstløs på kanvassen.

Lucian Butes er blevet taget i at dope sig. (Foto: AP) Boksning Tidligere bokseverdensmester knaldet for doping

Forinden havde det ellers lignet endnu en kuldsejlet VM-drøm for briten, da Ilunga sendte ham i gulvet i første omgang, men Bellew overlevede chokstarten og fik fightet sig tilbage i kampen, der blev en kort forestilling.

Sejren blev ikke mindre sød af, at Tony Bellew, der har været Everton-fan, siden han var fem år gammel, vandt bæltet på 'The Toffeemens' berømte hjemmebane Goodison Park, hvor 15.000 tilskuere bakkede op om den lokale helt.

David Moyes var tilbage på Goodison Park.
David Moyes var tilbage på Goodison Park.

Blandt dem den tidligere Everon- og Manchester United-manager David Moyes, der kunne se Bellew gå i ringen til temaet fra 'Z-Cars', der normalt akkompagnerer Everton-spillerne, når de går på banen i Premier League.

- Jeg sagde jo, at jeg er en Everton-mand. Det var derfor, jeg kom op igen. Der var ikke noget, der kunne stoppe mig i aften. Jeg opnåede min drøm. Jeg er verdensmester. Det er det, jeg er, sagde den overstadige mester til Sky Sports efter kampen.

Osama Hadifi fik et tilbud på en kamp i Las Vegas - som han dog har valgt at sige nej tak til. (Privatfoto) Boksning Dansk bokser dropper Las Vegas

Sejren gav selvtilliden et ordentligt nøk opad.

Således udfordrede han efter kampen både den russiske WBA- og IBF-verdensmester Denis Lebedev og den tidligere verdensmester i cruiservægt David Haye til titelkampe.

Et britisk brag mellem Bellew og Haye bliver dog næppe aktuelt, da sidstnævnte, der i år har gjort comeback med sejre mod Mark de Mori og Arnold Gjergjaj, satser på at få fingrene i en sværvægtstitel.

  Sådan ser man ud, efter at to sparringspartnere har forsøgt at tæve en, den ene lige efter den anden. (Foto: Jakob Jørgensen) Boksning Micki bokser skæbnekamp i to kilometers højde

Conor McGregor har massive lønkrav til en kamp mod Floyd Mayweather (Foto: Polfoto) MMA Dyre lønkrav til mega-kamp: 46 mio. er grinagtigt

Her smadrer David Haye modstander i anden omgang:

1 kommentar
Vis kommentarer