Annonce:
Annonce:

Usikker promotor: Jeg er virkelig nervøs

- Danmark får en ny superstar, hvis Dennis Ceylan bliver europamester, mener Nisse Sauerland, mens Jesper D. Jensen er spændt på, om danskerens psyke kan følge med fysikken

Nisse Sauerland smiler mellem de to EM-fightere og deres trænere. Men bag smilet rumler nerverne. Foto: Jakob Jørgensen
Nisse Sauerland smiler mellem de to EM-fightere og deres trænere. Men bag smilet rumler nerverne. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Boksning

Normalt er der ingen grænser for optimismen på egen boksers vegne. Men promotor Nisse Sauerland erkender, at han denne gang tager plads ved ringside til EM-braget mellem Dennis Ceylan og Ryan Walsh lørdag aften med nerverne uden på slipset.

- Jeg er virkelig nervøs, erkender tyskeren, der af samme grund ikke har travlt med at udlægge de helt store karriereplaner for en nykåret, dansk europamester.

- Det er lidt svært at kigge forbi Walsh-kampen, som ser meget hård ud, lige nu. Men vinder Dennis, så er det forbi han har vist verdensklasse. Så god er modstanderen i en kamp, som jeg vil betegne som fifty-fifty.

- Men en EM-titel vil nok løfte ham op i Top 10 på alle forbunds ranglister. Det vil betyde, at han formentlig vil forsvare sin titel en enkelt gang og derefter gå efter en VM-kamp. Det vil nok blive planen næste år.

Annonce:

- Og vinder han, så har Danmark fået en ny superstar i boksning. Jeg vil ikke nævne Mikkel Kessler, fordi så overreagerer folk, men bare kalde ham ’superstar’.

- For en EM-titel er en ægte titel. Den næstbedste du kan vinde i sporten, mener Nisse Sauerland.

En tidligere europamester er mere end enig i det sidste. Og Jesper D. Jensen håber, han får en efterfølger.

- Dennis har en stærk psyke. Han har jo nærmest brækket hånden i nogle kampe uden, at du har kunnet se det på ham. Han er unik og stærk og kan blive ved. Det er den slags, vindere er lavet af, roser formanden for Dansk Professionel Bokseforbund.

Den tidligere fluevægter er til gengæld spændt på, om det er nok mod hårdføre Ryan Walsh.

- Nøglen er succes i de første omgange. For Dennis kan det blive psykisk hårdt, når de kommer op i de højere omgange. Fysikken skulle være på plads, og han har teknikken til at bevæge sig rigtig godt.

Annonce:

- Men hvad sker der undervejs? Bliver Walsh ved med at gå fremad, lige meget hvor meget, han bliver ramt? Dennis har jo haft lidt problemer med knoerne.

- Kampen kan udvikle sig helt anderledes, end begge har forberedt sig på. Man må ikke stirre sig blind på video.

- Det er det mentale, der er vigtigt. Du kan jo træne dig op til alt. Du kan hente opskriften på at træne dig op til at cykle 200 kilometer eller løbe et maraton. Men det er det mentale, det handler om. Hvordan du håndterer forstyrrelserne undervejs, siger han.

* Kampen kan ses på Viaplay Fighting

Før EM-kamp: Jeg går i ringen for mine børn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: