Vild afsløring: Mafiaboss trækker stadig i trådene

BBC har afsløret, at Irlands mest frygtede mafiaboss stadig spiller en vigtig rolle i britisk topboksning

Daniel Kinahan er stadig en vigtig figur i britisk topboksning. Foto: Ritzau Scanpix
Daniel Kinahan er stadig en vigtig figur i britisk topboksning. Foto: Ritzau Scanpix

Se alle fire kvartfinaler i Copa del Rey i denne uge. Få adgang til blandt andet Barcelonas kamp lige her (+).

En af Europas mest frygtede gangstere optræder fortsat som rådgiver for nogle af verdens største boksenavne.

Det afslørede engelske BBC mandag aften i programmet Panorama.

Ifølge det engelske medie spiller Daniel Kinahan således fortsat en væsentlig rolle i professionel boksning, selvom han sidste år meddelte, at han trak sig fra sporten.

Men i forbindelse med BBC's undersøgelser har MTK Global bekræftet, at gangsteren stadig rådgiver visse boksere.

Og ifølge den tidligere verdensmester i fjervægt og nuværende promotor Barry McGuigan spreder Daniel Kinahans rygte frygt i miljøet.

- Der er ingen tvivl om, at der er en skræmme-effekt. Hvis vi skal tro det, vi tror, er der tale om en meget farlig mand, siger han til BBC.

Tyson Fury vil ikke svare på, om han stadig arbejder sammen med Daniel Kinahan. Foto: Ritzau Scanpix
Tyson Fury vil ikke svare på, om han stadig arbejder sammen med Daniel Kinahan. Foto: Ritzau Scanpix
 

- Der er nogen, som er nødt til at passe på denne sport. De er nødt til at se alvorligt på denne situation, for det er fandeme farligt.

Daniel Kinahan er aldrig blevet dømt for de mange forbrydelser, han er mistænkt for, men irske domstole har fastslået, at han troner på toppen af et af Europas største narkokarteller.

Imens har han været involveret i skabelsen af MTK Global, der varetager managerrollen for en række boksere. I 2019 blev det offentligjort, at Kinahan, som i dag residerer i Dubai, havde trukket sig fra sin rolle i boksesporten.

Det skete efter afsløringen af, at han havde fungeret som rådgiver for Tyson Fury i forbindelse med forhandlingerne om storkampen mod Anthony Joshua.

BBC har spurgt Tyson Fury, om han stadig arbejder sammen med Daniel Kinahan, men boksestjernen har ikke reageret.

Mike Tyson og Evander Holyfield er begge kommet i god form og lader kraftigt op til en tredje kamp. Foto: Michael Tullberg/Getty Images Boksning Forhandler om gigantisk revanche

Manny Pacquiao vil slå hårdt ned mod de mænd, der angiveligt voldtog og myrdede en model på Filippinerne nytårsnat. Foto: John Locher/AP/Ritzau Scanpix Boksning Stjernen presser på: Vil have dødsstraf

Kate Abdo (nr. tre fra venstre) ses her ved en tidligere lejlighed sammen med bl.a. basketlegende Shaquille O'Neal. Kate Abdo leverede lørdag aften et noget spøjst kompliment. Foto: Evan Agostini/Ritzau Scanpix Boksning Bizart interview: - Du har god sæd

16 kommentarer
Vis kommentarer