Annonce:
Annonce:

Vildere end Tyson? Sværvægtsbrag afgjort på 97 sekunder

Den 112 kilo tunge to-meter-mand Anthony Joshua viste igen sit enorme potentiale, da han lørdag aften knuste endnu en modstander

Goddag og farvel. Anthony Joshua skulle kun ramte nogle få gange, før der var en ren træffer, som jævnede Gary Cornish med kanvassen. (Polfoto/PA)
Goddag og farvel. Anthony Joshua skulle kun ramte nogle få gange, før der var en ren træffer, som jævnede Gary Cornish med kanvassen. (Polfoto/PA)
Annonce:
Følg Boksning

14 kampe, 14 sejre, 14 knockouts inden for tre omgange.

Det, der på papiret var engelske Anthony Joshuas største test, mod en anden ubesejret fighter på vej op – en 113 kilo tung og 201 cm lang fighter ved at mærke – blev hans hurtigste knockout til dato, da han lørdag aften i O2 Arena tørrede kanvas med skotske Gary Cornish i 1. omgang.

Efter at Joshua, OL-guldvinder fra 2012, klippede Cornish rent på kæben med en lige højre, var det kun et spørgsmål om sekunder.

Cornish overlevede ganske vist sin tælling, men han var voldsomt rystet, og da han lidt senere blev ramt igen, blev han med rette stoppet – 97 sekunder efter, at kampen var startet.

Her er verdens 10 største boksetalenter

Med sejren erobrede Joshua sin første større titel, Commonwealth-titlen, og der skal ske noget meget dramatisk og uforudsigeligt, hvis det bliver den sidste.

Annonce:

25-årige Joshuas karriere er lagt så meget på skinner, at han i sin næste kamp møder en anden ubesejret brite, Dillian Whyte (16-0, 13 KO), der ved samme stævne lørdag aften i O2 selv sejrede på knockout. Whyte har en sejr over Joshua fra amatørdagene at hente selvtillid i.

Vinder Joshua dén kamp, og det gør han formentlig, gælder det ifølge promotor Eddie Hearns plan europamesteren Erkan Teper i starten af 2016. Den kamp vil Joshua være storfavorit i, og lever han op til favoritrollen og bliver europamester, så er englænderen ved at være kørt i stilling til en kamp om VM-titlen.

Det vil sige forudsat, at der kan sættes en VM-kamp op allerede i 2016. Hverken den amerikanske WBC-mester Deontay Wilder (34-0, 33 KO), der selv er særdeles hårdtslående, eller sværvægtskongen Wladimir Klitschko (64-3, 53 KO) vil formentlig være voldsomt interesserede i at møde Joshua, før det er absolut nødvendigt.

2016 tegner under alle omstændigheder til at blive det mest interessante i sværvægtsdivisionen i mere end 10 år.

Se klip fra en stor bokseaften her:

Annonce:

Og allerede 24. oktober i år kan det blive interessant, når den engelske mester, kæmpen Tyson Fury (24-0, 17 KO), udfordrer den snart 40-årige Vladimir Klitschko foran 50.000 tilskuere på Esprit Arena i Düsseldorf.

Den kamp gælder Klitschkos VM-titler hos WBA, WBO og IBF.

Fury i Twitter-krig før VM-brag

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: