VM-brag er en realitet

Verdensmesteren Oleksandr Usyk skal møde Anthony Joshua i en VM-kamp 20. august i Saudi-Arabien

Oleksandr Usyk (til højre) tørner igen sammen med Anthony Joshua i en VM-kamp til august. Kampen skal bokses i Saudi-Arabien. (Arkivfoto). Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Oleksandr Usyk (til højre) tørner igen sammen med Anthony Joshua i en VM-kamp til august. Kampen skal bokses i Saudi-Arabien. (Arkivfoto). Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Følg Boksning

Der har længe været snak om en revanchekamp mellem britiske Anthony Joshua og ukrainske Oleksandr Usyk. Og nu er den helt på plads.

De to sværvægtere skal bokse en VM-kamp 20. august i Jeddah i Saudi-Arabien. Det bekræfter promotor Eddie Hearn og britens boksestald søndag.

I september sidste år vandt Usyk over Joshua i London foran 67.000 tilskuere og tog VM-bælterne hos forbundene WBA, WBO, IBF og IBO.

Usyk besejrede ved den lejlighed Joshua med dommerstemmerne 117-112, 116-112, 115-113.

I oktober udløste Joshua en klausul om en revanchekamp mellem de to i kølvandet på det første opgør.

Der har længe været tvivl om, hvorvidt Usyk var i stand til at bokse og forsvare sine VM-titler på grund af krigen i Ukraine.

Usyk vendte i foråret tilbage til Ukraine, som i februar blev invaderet af Rusland. Det gjorde han for at stå til tjeneste for sit hjemland i kampen mod russerne.

Siden gjorde Usyk ifølge AFP brug af dispensation fra sin tjeneste i Ukraine, så han er i stand til at bokse sin VM-kamp.

35-årige Usyk har en pletfri statistik med 19 sejre og indtil videre ingen nederlag - heraf er 13 vundet efter knockout.

32-årige Joshua er noteret for 24 sejre og 2 nederlag. De 22 af sejrene er kommet efter knockout.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind