VM-kamp aflyst: Bokselegende sigtet for vildt skyderi

Jermain Taylor kommer formentlig aldrig til at forsvare sit IBF-bælte i mellemvægt efter at være blevet anholdt og sigtet for skud-episode

Jermain Taylor (t.v.) kan med mandagens anholdelse være kommet til enden af sin boksekarriere. (Foto: Thomas Sjørup)
Jermain Taylor (t.v.) kan med mandagens anholdelse være kommet til enden af sin boksekarriere. (Foto: Thomas Sjørup)

Den tidligere mellemvægtskonge Jermain Taylor kan have bokset sin sidste kamp.

Det sagde man også i 2009, efter han på gruopvækkende vis var blevet knockoutet af Arthur Abraham.

Denne gang har det dog helt andre grunde, idet den 36-årige amerikaner er blevet anholdt for - ifølge anklagen - at affyre et håndvåben fem gange på en gade i Little Rock, Arkansas, hvor han kommer fra.

Taylor skulle 6. februar have forsvaret det IBF-bælte i mellemvægt, som han på overraskende vis erobrede fra australske Sam Soliman i oktober 2014. Mandag kom det dog frem, at Taylor har pådraget sig et brækket ribben, som gjorde det nødvendigt at udskyde kampen. Med Taylors anholdelse bliver den højst sandsynligt aldrig til noget.

Boing! Bermane Stiverne måtte finde sig i dusinvis af hårde træffere, da han tabte sin VM-titel til Deontay Wilder lørdag aften i MGM Grand i Las Vegas. (Foto: AP) Boksning Detroniseret sværvægtsmester: Jeg kunne være død

Ifølge ESPN blev Jermain Taylor anholdt og sigtet for ni forskellige overtrædelser af loven. Ifølge det amerikanske medie er Taylor blevet sigtet for fem tilfælde af grov vold - som følge af, at han affyrede sit våben fem gange - og for i tre tilfælde at have bragt en mindreårigs liv i fare.

Taylor skal have sigtet på sin kone, sine børn og yderligere en person på gaden i Little Rock, før han affyrede sit våben, dog uden at forårsage skade. Bokseren blev tillige sigtet for at være i besiddelse af marihuana, da han kort tid efter blev anholdt.

- Hans kamp 6. februar var ved at blive aflyst på grund af en skade, et brækket ribben, men det her er selvfølgelig en chokerende udvikling lige gyldigt hvad, detaljerne helt præcist er, siger Taylors promotor Lou DiBella.

- Det får mig og hans manager (Al Haymon) til at bekymre os mere om hans mentale velbefindende og hans fremtid, end om hans bokserkarriere, siger DeBella, der ikke har planer om at flytte kampen til en anden dato.

- Lige nu er der ingen planer om at flytte noget som helst, eller at tænke over hans boksefremtid, indtil omstændighederne omkring hans juridiske problemer er blevet afklaret, siger promotoren til ESPN.

Det bliver efter al sandsynlig ikke Carl Froch (t.h.), som Mikkel Kessler kommer i ringen med i foråret, men derimod dennes landsmand James DeGale. (Foto: PA) Boksning Promotor: Kessler tilbudt VM-kamp

Jermain Taylor skrev sig med store bogstaver ind i boksehistorien, da han i 2005 pointbesejrede den mangeårige mellemvægtskonge Bernard Hopkins og snuppede alle de fire store VM-bælter. De to er fortsat de eneste, der har været indehaver af bælterne i de fire store bokseforbund.

Bokserens karriere kørte dog siden af sporet med nogle slemme KO-nederlag til Kelly Pavlik, Carl Froch og Arthur Abraham. Siden nederlaget til Abraham i 2009 har Taylor dog vundet alle sine fem kampe.

Taylor var allerede inden mandagens episode hårdt belastet af en politisag, idet han 26. august i sit hjem angiveligt skød sin fætter, Tyrone DaWayne Hinton, flere gange, ligesom han skød efter en anden person i selskabet, som dog ikke blev ramt.

0 kommentarer
Vis kommentarer