Ward destruerer modstander - og hjælper ham økonomisk

Andre Ward udboksede i sin comeback-kamp engelske Paul Smith på kryds og tværs - og hjalp ham derefter økonomisk

Paul Smith havde rigeligt med attitude med i ringen - han havde dog også alt for mange kilo med og endte med at blive udbokset noget så eftertrykkeligt. (Foto: AP)
Paul Smith havde rigeligt med attitude med i ringen - han havde dog også alt for mange kilo med og endte med at blive udbokset noget så eftertrykkeligt. (Foto: AP)

Engelske Paul Smith havde tilsyneladende indstillet sig på, at han ikke ville have en chance mod Mikkel Kesslers overmand Andre Ward lørdag aften i Oakland, hvor den ubesejrede amerikaner gjorde comeback efter 19 måneder væk fra ringen.

I hvert fald gjorde Smith sig ikke de store anstrengelser for at holde sig inden for vægtgrænsen.

Der var aftalt en maksimumvægt på 172 pund (78,2 kilo), hvilket er et par kilo over grænsen i Wards normale vægtklasse, supermellemvægt. Men Smith kom til indvejningen med mere end 80 kilo. Og dertil var englænderen også et kilo over den grænsen, der var sat for boksernes vægt på selve kampdagen, hvor de blev vejet få timer inden opgøret.

Ifølge kontrakten ville vægtoverskridelserne koste Smith 60.000 dollars (knap 400.000 kroner) ud af hans purse på 225.000 dollars.

En stor del af de 60.000 dollars skulle være gået til Ward, men amerikaneren viste sig ifølge amerikanske boksemedier fra sin generøse side og lod Smith beholde pengene. Andre Ward kunne da også i forvejen sætte to millioner dollars ind på bankbogen for sin indsats hjemme i Oracle Arena i Oakland, Californien.

Smith hjælpeløs i ringen
Det efter en kamp, som 31-årige Andre Ward dominerede på alle måder. Paul Smith valgte en anden strategi end blandt andre Mikkel Kessler og Carl Froch har gjort i kampe mod Ward. Frem for at gå fremad og forsøge at dominere den hurtige og taktisk stærke amerikaner, valgte Smith at pakke sig bag dobbelte parader og tage tæv hele aftenen. Han var i dén grad næstbedst.

Mikkel Kessler kan se tilbage på en stor karriere, der gav både store triumfer og store knubs. Nu kan han endegyldigt hellige sig livet efter boksning. (Foto: Jonas Olufson) Boksning Kessler: Nu er det definitivt slut

Med blodet silende fra en stor flænge ved venstre øje måtte englænderen i 9. omgang se sit ringhjørne smide håndklædet, mens Ward var i gang med slå både Smith og hans dobbeltparader helt i smadder.

Inden for de sidste fem år har 32-årige Paul Smith (35-6, 20 KO) blandt andre tabt to gange på point til WBO-mesteren Arthur Abraham og til landsmændene James DeGale og George Groves, og hans karriere som boksebold for de bedste må efterhånden være slut.

Revanchekamp mod Froch?
Ward (28-0, 15 KO) derimod kan igen begynde at se frem til de store kampe. Navne som de særdeles hårdtslående østeuropæere Sergei Kovalev (letsværvægt) og Gennady Golovkin (mellemvægt), og dertil Julio Cesar Chavez Jr (letsværvægt) og Carl Froch (supermellemvægt) blev efterfølgende diskuteret.

- Det kan ikke undgås, at jeg på et tidspunkt går op i letsværvægt og knockouter Kovalev, sagde Ward efter kampen til til Sky Sports..

- Alt andet ville ikke være i orden. Jeg respekterer Kovalev. Han bokser alle. Han fører sig ikke frem på internettet. Han holder lav profil, men når nogen udfordrer ham, så er han klar til kamp, sagde Ward.

- Jeg ved ikke, hvad Golovkin laver. Du vil ikke høre mig nævne hans navn igen. Jeg spiller ikke det der internet-spil, det vinder de, sagde Ward, der afviste Chavez Jr på baggrund af mexicanerens nederlag i den seneste kamp.

En revanchekamp mod Carl Froch virker derimod til at være noget, Ward er lun på, selvom han lørdag afviste, at kampen ville gøre noget særligt for hans navn i boksesporten.

Carl Froch føler tilsyneladende ikke, han har så meget mere at bevise i en boksering. Englænderen leger igen med tanken om at trække sig tilbage. (Foto: Lars Poulsen) Boksning Froch tæt på boksepension - vil passe sin græsplæne

- Den kamp gør ikke meget for min karriere. Men jeg kan lide Carl, det kan jeg virkelig. Han minder mig om mig selv. Han er konkurrencemenneske. Vi smider mudder frem og tilbage nogle gange, men det er bare fordi, vi har en ægte rivalisering, sagde Andre Ward.

- Jeg slog ham i vores første kamp, og ligegyldigt hvad han siger, så ærgrer det ham. Jeg ville elske at gå i ringen med ham igen, fordi der er en rivalisering der. Han har en kæmpe fanskare i Storbritannien. Jeg ville elske at bokse ham igen, men jeg behøver ikke den kamp.

- Hvis han vil stoppe sin karriere, så respekterer jeg det. Jeg vil altid respektere ham, for han gjorde det på den rigtige måde: han boksede de bedste igen og igen. Han har slået de bedste. Han har også tabt, men han har altid bokset tætte kampe, sagde Ward efter sin comeback-sejr.

Andre Ward var før sin lange boksepause nummer to på mange eksperter pound-for-pound-liste, kun overgået af Floyd Mayweather.

Patrick Nielsen slog sin ghanesisk modstander Charles Adamu, der er rejsende i nederlag - og fik et mere i Ballerup Super Arena lørdag aften (Foto: Jakob Jørgensen) Boksning Patrick Nielsen efter sejr: Så kom, Rudy!

15 kommentarer
Vis kommentarer