Ward tromler modstander i letsværvægt-debut

Mikkel Kesslers gamle rival har kurs mod en titelkamp i letsværvægt efter pointsejr over Sullivan Barrera

Andre Ward var senest i ringen i juni sidste år, da han slog Paul Smith. (Foto: AP)
Andre Ward var senest i ringen i juni sidste år, da han slog Paul Smith. (Foto: AP)

Mikkel Kesslers overmand i Super Six-turneringen Andre Ward fik en forholdsvis nem debut i sin nye vægtklasse, da han søndag morgen dansk tid pointbesejrede Sullivan Barrera på sin frygtede hjemmebane i Oakland.

Med alle tre dommerstemmer sikrede amerikaneren sig sejren i sin letsværvægts-debut og banker dermed på døren til en titelkamp mod klassens ubestridte mester Sergej Kovalev.

- Det føles fantastisk. Jeg føler det, som om jeg har fået banket en masse ringrust af. Jeg havde meget store forventninger til denne kamp, men jeg fik arbejdet gjort, sagde sejrherren efterfølgende ifølge nyhedsbureauet AP.

Den tidligere olympiske mester prøvede kræfter med sin nye vægtklasse efter ni måneders pause fra ringen. Ward har kun bokset fire kampe de seneste fire år.

Det var i 2009, at Andre Ward snuppede WBA-bæltet fra Mikkel Kessler - nu går han igen i ringen uden bælter, men i ny vægtkalsse (Foto: Thomas Sjørup) Boksning - 26. mar. 2016 - kl. 17:37 Ward i ny vægtklasse: Det er som Kessler igen

Han havde allerede Barrera i gulvet i anden omgang efter en skarp venstre, men den 34-årige cubaner rejste sig hurtigt.

Andre Ward fik fratrukket et point sidste i ottende omgang for et slag under bæltestedet. Dommersedlerne var dog ganske overbevisende: 117-109, 119-109 og 117-108 i den tidligere supermellemvægters favør.

Sejren baner vejen for en titelkamp mod Sergej Kovalev. Russeren samlede de store titler ved at besejre Bernard Hopkins i 2014 og har siden forsvaret dem tre gange.

Canelo Alvarez (t.h.) kommer med garanti til at bokse et par af de største kampe i 2016, og en af dem kan meget vel blive braget mod Gennady Golovkin. (Foto: AP) Sport og Spil 10 boksebrag vi ønsker os i 2016

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere