Mie Skov videre - Bentsen færdig i OL-kval

Mie Skov vandt sin sidste gruppekamp og er dermed videre fra gruppespillet i den europæiske OL-kvalifikation.

Bordtennisspilleren Mie Skov kæmper for en plads ved OL i London, og danskeren tog torsdag eftermiddag et stort skridt på vejen mod en af i alt 11 OL-pladser.

Mie Skov kunne tåle at tabe sin sidste kamp i gruppespillet mod bulgareren Sibel Remzi, hvis bare hun vandt to sæt. Men Mie Skov sejrede i stedet med 4-1, og så var sagen klar.

Den 25-årige syvdobbelte danske mester går videre på en andenplads i gruppen efter franske Xian Yi Fang, som også er blandt de 32 bedste ved kvalifikationsstævnet i Luxembourg.

Hvis Mie Skov vinder tre kampe i træk enten fredag, lørdag eller søndag, er hun klar til sommerens OL-slutrunde. Der uddeles fire OL-billetter fredag og tre både lørdag og søndag.

Hos de danske herrer er Allan Bentsen derimod færdig i turneringen. Bentsen havde kun en teoretisk mulighed for at gå videre i turneringen efter onsdagens to nederlag.

Se også: Mie Skov kæmper for OL

Selv om Bentsen vandt sin sidste gruppekamp med 4-1 i sæt over slovakken Peter Sereda, var det akkurat ikke nok til at gå videre som toer i gruppen. Det havde krævet en endnu større sejr over slovakken.

Jonathan Groth, som tabte sin åbningskamp og vandt sin anden kamp torsdag, kan stadig gå videre, men det kræver en sejr på mindst 4-1 i sæt i den tredje og sidste gruppespilskamp mod polakken Bartosz Such.

Hvis kvalifikationen i den europæiske OL-kvalifikation glipper for Groth og Mie Skov, har de ligesom Bentsen chancen igen i maj, når der afholdes verdenskvalifikation i Doha i Qatar.

Michael Maze er allerede sikret en plads ved OL i kraft af sin høje placering på verdensranglisten.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere