Mie Skov kæmper for OL

Bordtennisspilleren Mie Skov er et skridt nærmere OL efter åbningssejr i den europæiske OL-kvalifikation

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus

Bordtennisspilleren Mie Skov fik en blandet start på denne uges kvalifikationsturnering til sommerens OL i London med en sejr og et nederlag efter onsdagens kampe.

Danmarks bedste kvindelige bordtennisspiller kæmper sammen med 53 andre spillere for at sikre sig en af de 11 OL-pladser, der er på spil ved kvalifikationsstævnet i Luxembourg.

Mie Skov åbnede med en sikker sejr på 4-1 i sæt over Egle Stuckyte fra Litauen. Senere onsdag tabte Mie Skov dog sin anden kamp med 1-4 til franske Fang Xian Yi.

Torsdag venter der yderligere en gruppekamp for den velspillende dansker, som skal op imod bulgareren Sibel Remzi. Mie Skov kan tillade sig at tabe med 2-4 i sæt og stadig gå videre fra gruppespillet.

De danske herrer - og især Allan Bentsen - fik en skidt indledning på den europæiske OL-kvalifikation. Bentsen har kun en yderst teoretisk mulighed for at gå videre i turneringen efter to nederlag i træk.

Allan Bentsen åbnede med et nederlag på 2-4 i sæt til Shimon Rabinovich fra Israel, og senere tabte den rutinerede dansker også sin anden kamp, da det endte med et 1-4-nederlag til portugiseren Tiago Apolonia.

Jonathan Groth tabte sin åbningskamp med 0-4 til kroatiske Andrej Gacina, men Groth rejste sig flot og skaffede en vigtig sejr i sin anden kamp ved at slå Tomas Mikutis fra Litauen.

Groth kan stadig gå videre, men det kræver en sejr på mindst 4-1 i sæt i den tredje og sidste gruppespilskamp torsdag mod polakken Bartosz Such.

Bentsen og Groths vej til OL i London er i forvejen lidt længere end Mie Skovs, da der deltager 70 spillere i herrernes kvalifikationsturnering.

Hvis kvalifikationen i den europæiske OL-kvalifikation også glipper for Groth og Skov, så har de ligesom Bentsen chancen igen i maj, når der afholdes verdenskvalifikation i Doha i Qatar.

Michael Maze er allerede sikret en plads ved OL i kraft af sin høje placering på verdensranglisten.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere