Finn Tugwell dømt for dokumentfalsk

Bordtennisspilleren Finn Tugwells blev onsdag kendt skyldig i dokumentfalsk ved byretten i København

Finn Tugwell slipper for fængsel for sin brug af et ulovligt handicapskilt i bilen. (Foto: AP)
Finn Tugwell slipper for fængsel for sin brug af et ulovligt handicapskilt i bilen. (Foto: AP)

Én af Danmarks bedste bordtennisspillere, Finn Tugwell, blev onsdag idømt 40 dages betinget fængsel for dokumentfalsk ved byretten i København.

OL-bronzevinderen fra 2004, Tugwell, var tiltalt og anklaget for at have haft et ulovligt handicapskilt liggende i forruden på sin bil, hvad to p-vagter opdagede en sommeraften for halvandet år siden.

- En misforståelse, undskyldte Tugwell sig med overfor dommeren og forklarede, at det kun havde ligget i bilen ganske kort tid.

Han erkendte sig dog skyldig, og da hans personlige forhold (han er ikke tidligere straffet) er gode og anklageren ikke stillede sig på tværs, blev dommen gjort betinget.

Tugwell, der er forsvarende dansk mester i både single og double, forklarede, at han havde fundet skiltet på Vesterbro i København, hvor han bor. Han smed skiltet ind i bilen - op i forruden - og kørte ud til en ven på Amager for at aflevere nogle film.

Troede at sagen var slut
Hér parkerede han tilmed ulovligt og var væk et par minutter. Da han kom tilbage, havde to p-vagter taget nummeret og var i færd med at skrive ham en afgift.

De spurgte til skiltet, som han omgående afleverede til dem - og troede, at sagen dermed var ude af verden.

- Hensigten var ikke at snyde mig til bedre parkeringspladser. Begrundelsen var, at jeg som bosiddende på Vesterbro har gratis parkering via en p-licens, forklarede Tugwell fra vidneskranken.

At han så alligevel blev kendt skyldig, hænger sammen med at han vedstod at have kørt rundt med skiltet, hvilket er ulovligt.

Med dommen følger en prøvetid på ét år. Det betyder, at han ved at begå en ny kriminel handling skal afsone de 40 dage.

Efter domsafsigelsen havde han ikke lyst til at kommentere sagen yderligere overfor ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere