Sportschef øjner chancer ved VM

Danskere ser muligheder i lodtrækningen til hold-VM i bordtennis, hvor kun Sydkorea ligner en for stor opgave

Det danske bordtennislandshold kæmper for at blive mellem verdens 12 bedste ved hold-VM i bordtennis, og efter onsdagens lodtrækning lever muligheden stadig.

Det mener bordtennisunionens sportschef Peter Sartz, efter at lodtrækningen parrede de danske herrer med Sydkorea, Østrig, Frankrig, Taiwan og Ungarn, når turneringen starter den 25. marts i Westfalenhalle i Dortmund.

- Korea er favorit til at vinde puljen, men ellers er det åbent om de øvrige pladser. Vi kan blive mellem nummer to og nummer seks.

- Det bliver svært, men målet er at placere sig mellem de tre bedste i gruppen, der giver adgang til slutspillet om de 12 bedste pladser ved VM, siger Peter Sartz.

Det vil i så fald være en markant fremgang i forhold til VM for to år siden, hvor Danmark skuffede og tabte fire ud af fem kampe.

Åbningskamp mod Frankrig
Første gang danskerne skal i aktion i Dortmund, bliver på mesterskabernes åbningsdag den 25. marts, hvor Frankrig bliver modstanderen.

De 24 hold spiller i fire puljer, hvor puljevinderne går direkte i kvartfinalen, mens nummer to og tre i de fire puljer finder de sidste fire kvartfinalister imellem sig gennem en knald-eller-fald-kamp.

Se også: Sportsfolk skal fremme dansk eksport Sportsfolk skal fremme dansk eksport

Også det danske damelandshold, der spiller i næstbedste kategori, skal i aktion i Tyskland.

Danskerne kommer op imod Australien, Congo, Colombia, Egypten og Litauen.

0 kommentarer
Vis kommentarer