Bordtennis: Tyskland tæsker Danmark i lyntempo

Danmarks bedste herrespiller Michael Maze blev sparet i tirsdagens kamp mod Tyskland ved VM i bordtennis

Michael Maze (Arkivfoto: AP)
Michael Maze (Arkivfoto: AP)

De tyske bordtennisherrer var for stor en mundfuld for Danmark i den anden gruppekamp ved VM i Tokyo.

Storfavoritterne fra Tyskland, som er andenseedet ved VM, vandt 3-0 i de tre singlekampe, der blev afviklet i gruppespillet tirsdag.

Den danske landstræner Linus Mernstern havde valgt at spare Michael Maze og Kasper Sternberg og stillede op med Jonathan Groth, Mikkel Hindersson og Morten Hyrup Rasmussen.

Jonathan Groth havde europamesteren i single, Dimitrij Ovtcharov, på krogen i den første kamp. Groth spillede aggressivt og havde godt fat i Ovtcharovs server og det korte spil.

Ovtcharov endte dog med at vinde kampen med 3-1 i sæt - 11-9, 6-11, 11-9, 11-8.

Mikkel Hindersson var i anden kamp oppe mod verdens nummer ni, den tyske legende Timo Boll. Danskeren var ikke med i første sæt, som han tabte med 1-11, men han vandt overraskende andet sæt 11-9.

Boll var for stærk i de efterfølgende sæt, som den mangedobbelte europamester dominerede og vandt 11-7, 11-3.

Endelig blev det til et 0-3-nederlag i sæt i den sidste gruppekamp, da Morten Hyrup Rasmussen tabte til Patrick Franciska med 6-11, 8-11, 5-11.

Mandag tabte Danmark med 1-3 i kampe til Kroatien i den første gruppekamp, hvor Maze skuffede ved at tabe begge sine kampe.

Dermed er danskerne kommet fra start med to nederlag i to kampe ved VM-turneringen i Japan. Det kan dog stadig lade sig gøre at gå videre fra gruppespillet, men det kræver nogle sejre i de sidste tre kampe.

Onsdag skal Danmark møde Ukraine og Singapore, mens Hongkong venter i den femte og sidste gruppekamp torsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer