Dansk batmand når ny milepæl

Den danske bordtennisspiller nåede fredag kvartfinalen i Qatar Open, hvor kinesisk storfavorit venter

Jonathan Groth imponerer. Foto: Jens Dresling
Jonathan Groth imponerer. Foto: Jens Dresling

Jonathan Groth har haft fart på singlekarrieren i bordtennis i den seneste tid, og fredag nåede danskeren endnu en milepæl.

Her spillede Groth sig således i kvartfinalen i en af de store Grand Prix-turneringer, da han i Qatar Open besejrede en indisk spiller 4-0 i sæt.

Danskeren er nummer 26 på verdensranglisten, og han vandt med 11-7, 11-7, 11-2 og 12-10 over Kamal Sharath Achanta, der er nummer 71 i verden.

Det oplyser Dansk Bordtennis Union i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at Groth når så langt i en af de helt store turneringer, og han er eneste tilbageværende europæer i Doha, hvor han kun var reelt udfordret i kampens fjerde sæt.

- Returspillet var nøglen. Det var vigtigt, at mit korte spil fungerede, så jeg kunne angribe først, siger Jonathan Groth i meddelelsen.

Jonathan Groth med stort resultat. Foto: Jens Dresling
Jonathan Groth med stort resultat. Foto: Jens Dresling
 

Der var også ros fra Linus Mernsten, der er dansk landstræner, efter sejren.

- Det var en svær kamp mellem to venner og træningspartnere, men Groth gennemførte kampen konsekvent og aggressivt, siger svenskeren.

I kvartfinalen lørdag får Groth dog noget at se til, da han møder kinesiske Fan Zhendong, der er nummer to på verdensranglisten.

Kineseren er allerede sikker på at overtage førstepladsen i næste måned, og kvartfinalekampen bliver en af Jonathan Groths største udfordringer i karrieren.

Jonathan Groth har slået både VM-bronzevinderen og verdens nummer ni og er nu i kvartfinalen sammen med fem kinesere i Swedish Open. Foto: Tariq Mikke Khan Bordtennis Kæmpe succes: Dansker blandt verdens bedste

Jan-Ove Waldner har  vundet været med ved fem Olympiske Lege og har vundet EM- og VM- medaljer i både 80'erne, 90'erne og 00'erne, men nu stopper han (Foto: AP) Bordtennis På toppen siden 1977: Nu stopper verdens bedste

0 kommentarer
Vis kommentarer