Annonce:
Annonce:

Dansk guld-triumf: Jonathan Groth vinder EM-finalen

Den danske bordtennisspiller Jonathan Groth sikrede sig søndag eftermiddag en guldmedalje ved EM i bordtennis

Den danske bordtennisspilller Jonathan Groth har vundet EM-guld i herredouble med sin tyske makker Patrick Franziska. Foto: Tariq Mikkel Khan
Den danske bordtennisspilller Jonathan Groth har vundet EM-guld i herredouble med sin tyske makker Patrick Franziska. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:

Det blev til den helt store triumf for den danske bordtennisspiller Jonathan Groth, der søndag vandt guld i herredouble ved bordtennis-EM i Budapest.

Sammen med sin tyske makker, Patrick Franziska, slog han i finalen det polske par Jakub Dyjas og Daniel Górak i seks sæt med cifrene 4-11, 11-4, 11-5, 7-11, 11-7 og 12-10.

Allerede efter lørdagens semifinalesejr stod det klart, at Jonathan Groth ville sikre den første danske EM-medalje siden 2010. Og den medalje endte altså med at blive af den fineste karat efter en jævnbyrdig finale.

Og den nykårede danske europamester var også glad efter triumfen. Det skriver Dansk Bordtennis Union i en pressemeddelelse.

- Det er en fantastisk følelse at være europamester. Det er mit bedste resultat nogensinde. Fed fornemmelse. Vi havde en vanskelig kamp, og de to polakker spillede godt og meget varieret.

Annonce:

Sløv start på opgøret
- Vi vidste, at vi skulle spille meget kort mod dem. Her mente vi at være bedst. Det var svært, men det lykkedes i afgørende situationer. Vi mistede lidt rytme i sjette sæt, men kæmpede os tilbage, siger Jonathan Groth.

Det dansk-tyske par fik en sløv start på opgøret, hvor første sæt blev tabt med 4-11. Groth og Franziska kom dog godt igen og vandt de næste to sæt i overbevisende stil med 11-4 og 11-5.

I fjerde sæt spillede polakkerne sig igen ind i kampen med en sætsejr, inden Groth og Franziska igen kom tilbage på sporet i femte sæt.

I sjette sæt var det dansk-tyske par bagud med 7-10, men de to vandt herefter de næste fem dueller og kunne dermed sikre sig sejren med 12-10.

Jonathan Groth stillede også op i herresingle ved EM. Her blev endestationen dog ottendedelsfinalen, hvor han tabte til tyske Timo Boll.

Kæmpe succes: Dansk batmand i EM-finalen

Legenden fik ram på Jonathan Groth ved EM

Dansk batmand sikker på EM-medalje

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: