Dansk stortalent chokerer: Banker fransk mester

Tobias Rasmussen slog den franske mester 4-0 og skal nu møde europamester i Polish Open

Tobias Rasmussen ligger aktuelt nummer 252 i verden. (Foto: Dansk Bordtennis Union)
Tobias Rasmussen ligger aktuelt nummer 252 i verden. (Foto: Dansk Bordtennis Union)

Mens Jonathan Groth i sidste weekend indløste billet til bordtennisturneringen ved OL i Rio, missede det unge talent Tobias Rasmussen chancen for at bane sig vej til legene.

Men meget tyder på, at han alligevel kan gå en lys fremtid i møde. I hvert fald imponerer han stort ved Polish Open i Warszawa.

Torsdag spillede han sig ind i hovedturneringen ved at besejrede den nykårede franske mester Stephane Quaiche, der rangerer som nummer 91 på verdensranglisten, skriver Dansk Bordtennis Union.

Rasmussen er nummer 252 på samme liste.

Måden, det skete på, var bemærkelsesværdig. Danskeren vandt 4-0 i sæt med de overbevisende cifre 11-9, 11-2, 11-6, 11-5.

- Det er ganske enkelt meget imponerende, lyder det fra landstræner Linus Mernsten.

Det danske bordtennishåb Jonathan Groth er klar til OL i Rio. (Foto: Jens Dresling) Bordtennis Dansk håb sikrer OL-plads i finaledrama

Tobias Rasmussen er nu klar til endnu hårdere modstand i hovedturneringen. Her venter Robert Gardos, der er regerende Europamester for hold med Østrig.

Han har også vundet EM-guld i herredouble samt vundet bronze i single ved EM.

Gardos er nummer 51 i verden. Han tabte i øvrigt en tæt kamp over syv sæt til Jonathan Groth ved sidste uges OL-kvalifikationsturnering.

Turneringen i Polen slutter på søndag.

8 kommentarer
Vis kommentarer