Danske bordtennisprofiler scorer OL-billetter

Jonathan Groth er udtaget til OL, mens medaljeslugeren Peter Rosenmeier har sikret sig plads ved para-OL

Jonathan Groth er nu formelt udtaget til OL. Foto: Jens Dresling
Jonathan Groth er nu formelt udtaget til OL. Foto: Jens Dresling

Bordtennisspilleren Jonathan Groth sikrede sig reelt billet til næste års OL, da han vandt sølv ved European Games i Minsk i sommer.

Nu er Groth også formelt udtaget til legene af bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det skriver DIF i en pressemeddelelse.

Samtidig har forbundet udtaget en anden bordtennisspiller, nemlig Peter Rosenmeier, til para-OL, der afvikles efter OL i den japanske hovedstad.

- Det er første gang nogensinde, at en OL- og PL-atlet udtages samtidig, og det markerer den fælles front, vi kører i den olympiske og paralympiske kampagne frem mod Tokyo 2020.

- Rent sportsligt er det to ualmindeligt dygtige bordtennisspillere, som nu er klar til Tokyo 2020, og vi ser frem til at se dem kæmpe mod den absolutte verdenselite i bordtennis ved henholdsvis PL og OL, siger Søren Simonsen, der er DIF's OL Chef de Mission.

Jonathan Groth var også med ved OL i Rio de Janeiro i 2016, hvor han nåede tredje runde.

35-årige Rosenmeier er til gengæld en ægte OL-veteran, der står foran sit femte para-OL. Han har vundet to guld- og to bronzemedaljer i herresingle, hvor han også er regerende verdensmester.

OL i Tokyo begynder 24. juli og løber frem til 9. august næste år. Para-OL begynder 25. august.

Det australske hold til OL kommer til at undvære tre spillere, mens anføreren lige netop kan være med. Foto: DAVID GRAY/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Hotel-sex med Tinder-date: Nu misser de OL
Frederik Andersen reddede stort set alt, hvad der kom i hans retning natten til fredag dansk tid. Foto: Joe Camporeale/Ritzau Scanpix Ishockey Stor dansk præstation i nat
To eller tre hjemmekampe ved EM? Det skal afgøres i dag. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold I dag afgøres Danmarks EM-skæbne

0 kommentarer
Vis kommentarer