Annonce:
Annonce:

Endnu et VM ryger til Qatar

Når verdens bedste bordtennisspillere skal dyste om VM-titlen i 2025, bliver det i en hal i Doha

Den regerende verdensmester i bordtennis Fan Zhendong kan se frem til en tur til Qatar i 2025. (Arkivfoto). Foto: Str/Ritzau Scanpix
Den regerende verdensmester i bordtennis Fan Zhendong kan se frem til en tur til Qatar i 2025. (Arkivfoto). Foto: Str/Ritzau Scanpix
Annonce:

Der har været meget ballade om placeringen af fodbold-VM i Qatar, og Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har været udsat for voldsom kritik.

Det har dog tilsyneladende ikke afskrækket andre sportsgrene. I 2025 skal bordtennis-VM således også spilles i Qatars hovedstad, Doha.

Det Internationale Bordtennisforbunds (ITTF) topmøde i Jordan sluttede tirsdag med afstemning om, hvor VM-værtskabet i 2025 skulle placeres.

Her vandt Doha afstemningen blandt de delegerede over Alicante i Spanien. Qatars bud på værtskab fik 57 stemmer, mens det spanske bud måtte nøjes med 39 stemmer.

Bordtennis Danmarks formand, Henrik Vendelbo, var til stede ved topmødet. Danmark stemte på Alicante, og han kalder over for DR Sporten valget af Qatar 'brandærgerligt'.

- Vi er ikke klar til at åbne dørene alt for meget for Qatar, så det var en af grundene til, at vi stemte på Spanien, forklarer den danske formand.

Doha lagde borde og halgulv til to World Table Tennis-turneringer (WTT) i marts i år.

I forbindelse med det igangværende fodbold-VM er både Qatar og Fifa blevet kritiseret fra mange sider for både bestikkelse og for at se stort på, at Qatar ikke overholder en række menneskerettigheder.

Derudover har Amnesty International rapporteret om flere tusinde døde migrantarbejdere under opførelsen af VM-stadioner, ligesom migrantarbejdernes liv under kummerlige forhold er blevet dokumenteret flere gange.

Bordtennis-VM i 2023 skal afholdes i Sydafrika.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: