Erfaren græker slukker Groths EM-eventyr i tæt dyst

Jonathan Groth var ikke langt fra at spille sig i tredje runde ved EM, men han fejlede på afgørende bolde.

Jonathan Groth er færdig ved EM
(Foto: Jens Dresling)
Jonathan Groth er færdig ved EM (Foto: Jens Dresling)

Den danske bordtennisspiller Jonathan Groth var tæt på at levere endnu en overraskelse ved EM i bordtennis, da han i anden runde tørnede sammen med den 35-årige græker Panagiotis Gionis, der er nummer 23 i verden.

Trods en placering som nummer 110 i verden bød Groth op til en jævnbyrdig dans, men erfaringen på de afgørende bolde gjorde udslaget, da danskeren måtte se sig slået i seks sæt med cifrene 9-11, 11-9, 11-2, 11-13, 12-14 og 6-11.

I et lige første sæt haltede Groth efter det meste af vejen, og det endte med græsk sætsejr på 11-9.

Det slog dog ikke den 22-årige dansker ud. I et lige så tæt andet sæt tog Groth sejren på 11-9, mens han i tredje udspillede favoritten Gionis med 11-2.

Se også: Sejr hjalp ikke: Michael Maze er ude af EM

Det begyndte for alvor at dufte af endnu en dansk overraskelse, da Jonathan Groth spillede sig frem til to sætbolde i fjerde sæt, men de blev misbrugt, og så kunne Gionis udligne til 2-2 i sæt.

Også femte sæt blev tæt, men den erfarne græker viste igen bedst nerver, da sættet skulle afgøres. Selvom Groth afværgede hele fem sætbolde, lykkedes det i sjette forsøg grækeren at snuppe sættet med 14-12.

Dermed skulle Groth vinde de to sidste sæt for at komme videre, men gassen var gået lidt af ballonen for danskeren, og Gionis lukkede kampen ved at snuppe sjette sæt med 11-6.

Den unge dansker vandt overraskende i første runde over tyskeren Steffen Mengel, men der var ikke flere sensationer i battet fredag.

Se også: Maze får svær lodtrækning til bordtennis-EM

For Groth sluttede EM definitivt fredag, da han i double sammen med Kasper Sternberg tabte i anden runde til russerne Alexander Shibaev og Kirill Skachkov.

Overmagten var for stor for det danske par, og nederlaget blev i tre sæt og lød på russisk sejr med sætcifrene 11-8, 11-6, 11-7.

I doubleturneringen spilles der kun bedst af fem sæt, og Groth og Sternberg røg ud af turneringen efter at have besejret det tjekkiske par Lubomir Jancatrik og Pavel Sirucek i første runde tidligere fredag med 11-6, 9-11, 7-11, 12-10, 11-5.

0 kommentarer
Vis kommentarer