Et opkald tændte gnisten: Sådan fik dansk stjerne lysten tilbage

Michael Maze lod sig lokke til at spille Champions League og opdagede, at smerterne var væk og spilleglæden tilbage - nu vil han udrette store ting sammen med Jonathan Groth

Smerterne er væk og glæden tilbage, så nu vil Michael Maze lege med den lille runde igen.
Foto: Bjørn Marcus Trappaud, Ritzau Scanpix
Smerterne er væk og glæden tilbage, så nu vil Michael Maze lege med den lille runde igen. Foto: Bjørn Marcus Trappaud, Ritzau Scanpix

At gøre comeback som 36-årig i verdens hurtigste boldspil kan ligne lidt af en mundfuld.

Men inde i Michael Maze’s hoved er der ingen tvivl om, at han igen kan spille sig tilbage i eliten. For smerterne er væk og erstattet af ren og skær spilleglæde.

- Jeg har haft noget tid til at vænne mig til tanken, men det kildrede da i maven, da nyheden skulle ud. Men jeg er rigtig glad for beslutningen. Den føles helt rigtig, siger han til Ekstra Bladet.

- Den har taget til over de seneste tre-fire måneder. Tanken begyndte at løbe lidt, som jeg kom i bedre form men fremfor alt, fordi jeg har haft det overraskende godt i både knæ og hofter, siger den mange gange opererede sportsstjerne.

- I første omgang havde jeg det sådan, at det var fedt, at jeg bare kunne spille fodbold og tennis om sommeren.

Så kom der bud fra Allan Bentsen, sportsdirektør i Roskilde, der ville lokke ham ud hans otium og direkte med i Champions League.

- Jeg havde jo en ranglisteplacering, der stadig talte. Først ville jeg ikke være kanonføde, men så tænkte jeg okay, og jeg har spillet godt. Jeg har været ude i nogle gode og hårde kampe, og jeg er ikke mindst vågnet op dagen efter uden at kunne mærke noget i kroppen.

Han er bevidst om, at det vil tage tid at træne sig op, men hans mangeårige fysioterapeut har givet grønt lys for at genoptage belastningen.

- Jeg skal jo heller ikke ud og presse mig selv, siger han og vender sig mod den primære drivkraft bag beslutningen:

- Det er simpelthen glæden ved spillet, som jeg mistede lidt i de år, hvor det gjorde rigtigt ondt. Jeg var jo også lidt ked af at stoppe på den måde.

Michael Maze og Finn Tugwell som bronzevindere i Athen 2004. Foto: Thomas Wilmann
Michael Maze og Finn Tugwell som bronzevindere i Athen 2004. Foto: Thomas Wilmann

Hvor god kan han så blive, tror han?

- Jo, jeg er gammel, men så gammel er jeg heller ikke, griner han.

- Men jeg skal måske prøve at bygge spillet lidt anderledes op, fordi jeg nok ikke har det samme benarbejde i dag. Måske skal jeg have min baghånd lidt mere med i spillet, fordi jeg ikke er hurtig nok til at gå over og slå forhånden.

- Men jeg tror, jeg kan blive lige så hurtig igen, og så har jeg endnu mere erfaring med mig. Og så har jeg ikke mindst fået et frisk pust rent mentalt.

En anden motivation ligger i, at Danmark har fået en ny stjerne i 25-årige Jonathan Groth.

- Jeg har jo – uden at det skal lyde forkert – trukket et stort læs for dansk bordtennis i mange år, og nu har vi så en af de bedste i Europa. Forhåbentlig kan vi sammen udrette nogle store ting. Og så kan vi få en hverdag sammen til træning.

Michael Maze har desuden en drøm om at spille sit femte OL i Tokyo i 2020.

- Det er ingen hemmelighed, at det er de store turneringer, jeg brænder for. Der er lang tid til, men jeg har brug for et fremtidsmål, og det ville da være fantastisk.

Blå bog: Michael Maze

Født: 1. september 1981 (36 år)

Bedste internationale resultater:
EM-guld i single i 2009
EM-guld for hold i 2005
EM-bronze i single i 2007
VM-bronze i single i 2005
OL-bronze i double i 2004 sammen med Finn Tugwell
Europa top-12 vinder i 2004
Champions League-vinder med Düsseldorf
Dansk, tysk og fransk mester for hold

Hæder: Årets sportsnavn i Danmark i 2005

OL: Har deltaget ved OL fire gange.

Bedste placering på verdensranglisten: Nummer otte

Begyndte med bordtennis: 1988

Debut på A-landshold: 1997

Michael Maze gør i en alder af 36 år comeback på den internationale bordtennisscene. Foto: Jens Dresling Bordtennis Stor dansk sports-stjerne i uventet comeback

Jonathan Groth hentede bronze i Schweiz. Foto: Tibor Illyes/A Bordtennis Bordtennis-Groth høster sin største triumf i Schweiz

Foto: Tariq Khan Bordtennis Dansk bat-mand er klar til semifinale i stor turnering

3 kommentarer
Vis kommentarer