Groth fortsætter sejrsgang i OL-kvalifikationen

Jonathan Groth og Tobias Rasmussen er begge videre i OL-kvalifikationen i svenske Halmstad

Danmarks bedste bordtennisspiller, Jonathan Groth, har fået en suveræn start på OL-kvalifikationen i svenske Halmstad.

Efter at have vundet sine to første gruppekampe tirsdag, fortsatte han onsdag med en sejr over spanieren Alvaro Robles med cifrene 11-7, 7-11, 11-9, 7-11, 14-12 og 11-7.

Det betyder samtidig, at Groth vandt sin gruppe og går videre til den næste fase i turneringen.

Det var en lige kamp, som balancerede ved 2-2 i sæt, da de to spillere måtte ud i ekstrabolde for at afgøre femte sæt.

Her viste Groth bedst nerver og tog sætte med 14-12. Det gav ham et lille overtag, som han udnyttede til at afgøre kampen i sjette sæt.

Tre ud af de fire spillere fra gruppen går videre til næste fase, der begynder torsdag, hvor Europas 16 bedste spillere først træder ind i turneringen.

Her er også Tobias Rasmussen med, efter at han onsdag eftermiddag vandt nøglekampen mod Stanislas Golovanoc fra Bulgarien med 4-3 i sæt.

Begge spillere havde tabt deres to første kampe i Halmstad, og Tobias Rasmusen var på vej mod et tredje nederlag og dermed exit. Danskeren var nede 1-3 i sæt, men han kom tilbage og vandt kampens sidste tre sæt.

Der er ti OL-pladser på spil i Halmstad, og selv om det ikke skulle lykkes Jonathan Groth at få en af de ti pladser, har han stadig gode muligheder for at komme til Rio til sommer via sin verdensranglisteplacering.

Den mulighed har Tobias Rasmussen efter alt at dømme ikke.

0 kommentarer
Vis kommentarer