Maze får svær lodtrækning til bordtennis-EM

Michael Maze kommer på hårdt arbejde i kvalifikationsturneringen til bordtennis-EM

Michael Maze har fået en skidt lodtrækning. (Foto: Jens Dresling)
Michael Maze har fået en skidt lodtrækning. (Foto: Jens Dresling)

Michael Maze kommer på hårdt arbejde, når han fra på onsdag skal forsøge at spille sig ind i hovedrunden til bordtennis-EM.

Den tidligere europamester gør comeback på internationalt niveau efter en lang skadespause, og Maze bliver udfordret fra start ved bordet i den russiske by Ekaterinburg.

Danmarks bordtennisherrer afslutter EM med ny sejr

Mandagens lodtrækning gav nemlig den 34-årige dansker en meget svær åbningsmodstander i form af den serbiske veteran Aleksandar Karakasevic, der aktuelt er nummer 34 i verden.

- Jeg havde håbet på et par lette modstandere for at spille mig ind i turneringen, men nu får jeg den bedste i kvalifikationsturneringen og en af de teknisk bedste spillere, der har en fantastisk boldføling, sagde Michael Maze i en pressemeddelelse.

Senere onsdag spiller Maze mod Marco Rech Daklosso fra Italien, inden torsdagen byder på et møde med polakken Patryk Zatowka.

Danske bordtennisherrer gør rent bord

Danske bordtennisherrer gør rent bord I alt fem danskere er med i kvalifikationsturneringen. Ud over Michael Maze forsøger Jonathan Groth, Kasper Sternberg, Mikkel Hindersson og Claus Nielsen at kvalificere sig til hovedturneringen.

Dansk Bordtennis Union vurderer, at Groth har fået den bedste lodtrækning. Han møder Andrei Putunctica fra Moldavien, Petro Gabrovski fra Bulgarien og russiske Vyatcheslav Burov.

Mens Michael Maze efter sin lange pause er røget ud af verdensranglisten, er Groth bedste dansker som nummer 110.

Herefter følger Kasper Sternberg (154), Mikkel Hindersson (256) og Claus Nielsen (301).

 Michael Maze gør comeback