Annonce:
Annonce:

På toppen siden 1977: Nu stopper verdens bedste

Et af Sveriges største sportsnavne nogensinde stopper, når Jan-Ove Waldner spiller sidste kamp torsdag

Jan-Ove Waldner har  vundet været med ved fem Olympiske Lege og har vundet EM- og VM- medaljer i både 80'erne, 90'erne og 00'erne, men nu stopper han (Foto: AP)
Jan-Ove Waldner har vundet været med ved fem Olympiske Lege og har vundet EM- og VM- medaljer i både 80'erne, 90'erne og 00'erne, men nu stopper han (Foto: AP)
Annonce:

Siden debuten i den bedste svenske række som 12-årig i 1977 har han vundet både OL-guld, VM-guld og EM-guld, men når 50-årige Jan-Ove Waldner på torsdag spiller sin sidste kamp for sin klub Spårvågen, så er det definitivt slut på en lang og imponerende bordtennis-karriere.

- Han er helt klart den største bordtennisspiller nogensinde. Der har været store kinesiske spillere, men de har spillet på landsholdet i 10 år, hvor Waldner har været på toppen i 30 år, siger den danske bordtennis-legende Allan Bentsen til Ekstra Bladet.

Waldner har i Sverige tilnavnet 'kongen', og han forklarer selv, at fem af ti stadig kalder ham 'kongen' når de møder ham på gaden.

Annonce:

- Ja, det har jeg godt hørt. Det er unormalt at være på toppen i sin sport i så lang tid, og han har formået at forny sig hele tiden, siger Bentsen om svenskeren, der har været med ved OL fem gange og har VM- og EM-medaljer i både 80'erne, 90'erne og 00'erne.

- Jeg husker ham særligt for VM i 1997 i Manchester, hvor jeg var på plads og så ham live i 1997. Dengang vandt han alle syv kampe med 3-0 i sæt, og det var helt vildt, siger Bentsen.

- Og så var der selvfølgelig også OL-guldet i 1992, der var Sveriges eneste guld i Barcelona, siger Bentsen.

Waldner på toppen - se Waldner ydmyge Timo Boll med en lækker blokering:

Kun Borg og Waldner er større

Zlatan taber til Borg: Jeg burde være 1, 2, 3, 4 og 5!

Det seneste svenske mesterskab i single ligger tilbage i 2010 og at stoppe som 50-årig er naturligt.

- Det skulle jo komme på et tidspunkt, og han har haft lidt problemer med ryggen, og han er jo ikke favorit mere, så det passer nok meget godt, siger Bentsen.

Den danske batmænd har selv spillet flere gange med og imod svenskeren.

Annonce:

- Jeg slog ham faktisk engang i finalen om det svenske holdmesterskab. Dengang var han vendt hjem fra Tyskland for at spille for Kalmar. Der var 2500 tilskuere og fyrværkeri indendørs, så det var en sjov oplevelse, men han tog det pænt, husker Bentsen.

Jan-Ove Waldner tabte OL-bronzekampen i 2004 (Foto: AP)
Jan-Ove Waldner tabte OL-bronzekampen i 2004 (Foto: AP)
 

Danskeren er selv blevet 47 år og spiller efter en 10 måneder lang skadespause igen lidt hyggebordtennis i den næstbedste danske række.

- Der findes også turneringer i veteran-bordtennis, men det tror jeg ikke er noget for Waldner. Så hvis han fortsætter nu, så er det nok bare træning, siger Bentsen.

I Sverige går diskussionerne på om Jan-Ove Waldner er Sveriges største sportspersonlighed nogensinde. Konkurrenterne er Björn Borg, Zlatan Ibrahimovic og Ingemar Stenmark, så 'bordtennissens Mozart' er i fornemt selskab i de svenske rekordbøger.

Foreløbig spiller Waldner en sidste kamp torsdag 38 år efter debuten i den svenske liga. Modstanderen hjemme i Liljeholmshallen er meget passende klubben ved navn Rekord.

Waldner sendte Bentsen på pension

Annonce:

Bentsen spiller double med Waldner
 
I Sverige hylder de Jan-Ove Waldner for hans karriere:Sådan så Jan-Ove Waldner ud som 15-årig:

GODE CITATER

WALDNER OM MEDALJERNE
- Jeg tænkte, at jeg ville aflevere medaljerne til et museum, men der var ikke plads, så nu ligger de i poser

WALDNER OM AT VÆRE STOR I KINA
- Går jeg ind i en taxi i Kina, siger chaufføren: Hej Lao Wa, hvordan går det? Jeg er halvkineser og til sidst fik jeg lige så meget tilskuerstøtte, som den kineser jeg mødte

WALDNER OM LIVET UDEN FOR BANEN
- Som verden ser ud, så burde der mere retfærdighed. Der er så mange hjemløse, der har det dårligt, og jeg synes, at de som tjener meget, de kan give lidt til de andre
Kilde: Aftonbladet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: