Rørende beslutning: Spillere nægtede at slå hinanden ud af VM!

Bordtennisspillerene fra Nord- og Sydkorea nægtede at spille mod hinanden ved VM. Nu stiller de op sammen

Spillerne fra Nord- og Sydkorea nægtede at slå hinanden ud af VM. Nu stiller de op sammen i semifinalen. Foto: Jonas Ekstromer/TT via AP
Spillerne fra Nord- og Sydkorea nægtede at slå hinanden ud af VM. Nu stiller de op sammen i semifinalen. Foto: Jonas Ekstromer/TT via AP

Det er de store følelser, der er på spil ved hold-VM i bordtennis i Sverige disse dage.

Seks dage efter at Nord- og Sydkorea blev enige om et politisk samarbejde om en fredsaftale, der forhåbentlig officielt kan afslutte Koreakrigen efter 68 år, skulle de to nationer nemlig have mødt hinanden i VM-kvartfinalen i Halmstad.

Den kamp blev dog aldrig spillet. Ifølge flere internationale medier, så nægtede spillerne fra Nord- og Sydkorea ganske enkelt at dyste mod hinanden.

I stedet er de to nationer blevet enige om at stille op til semifinalen 4. maj som et samlet hold - en fælles beslutning, som blev truffet i samarbejde med det internationale bordtennisforbund.

Forbundet bekræfter over for norske Dagbladet, at der er givet tilladelse til at stille op som et fælles Korea i semifinalen.

- Da jeg fortalte bestyrelsen om udviklingen i sagen og holdenes ønske, fik Nord- og Sydkorea en stående hyldest fra bestyrelsesmedlemmerne, som viste stor støtte til denne historiske afgørelse, siger Thomas Weikert, præsident i bordtennisforbundet, til Dagbladet.

De nord- og sydkoreanske bordtennisspillere lader sig fotografere sammen. Foto: Jonas Ekstromer/TT via AP
De nord- og sydkoreanske bordtennisspillere lader sig fotografere sammen. Foto: Jonas Ekstromer/TT via AP

Det er ikke første gang, Nord- og Sydkorea slår sig sammen til ét samlet Korea under et stort mesterskab.

Så sent som under OL i Pyeongchang i februar, stillede de to lande op med et samlet ishockeyhold. Holdet røg ud i gruppespillet.

Noget bedre gik det, da bordtennisspillerne sidst slog sig sammen. Det skete under VM i Japan i 1991. Dengang slog man Kina i finalen og blev verdensmester - og måske bliver succesen gentaget her i 2018.

- Vi vil gøre vores bedste for at få gode resultater som ét samlet hold. Vi takker det internationale bordtennisforbund og IOC for denne mulighed, siger præsidenten for bordtennisforbundet i Nordkorea, Ju Jong Chol.

Også i Sydkorea er der glæde over den store beslutning.

- Dette er et historisk øjeblik for vores to nationer. Jeg er utrolig glad, og jeg vil gerne takke det internationale bortennisforbund for støtten. Det er et vigtigt fredssignal for landene, som bliver forenet gennem bordtennis, siger Ryu Seongmin, præsident for bordtennisforbundet i Sydkorea.

Pernille Blume vandt to medaljer ved OL. Læs om, hvordan det er gået hende siden Rio. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Sådan er det gået OL-stjernerne: Medaljehøst afløst af vild pengeregn

Michael Maze er tilbage ved hold-VM, og han er som de fire andre danskere venstrehåndet. Foto: Bordtennis Eneste ud af 144: Dansk landshold unikt ved VM

Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Bordtennis Kineser agerer stopklods for Groth i Qatar

Smerterne er væk og glæden tilbage, så nu vil Michael Maze lege med den lille runde igen.
Foto: Bjørn Marcus Trappaud, Ritzau Scanpix Bordtennis Et opkald tændte gnisten: Sådan fik dansk stjerne lysten tilbage

14 kommentarer
Vis kommentarer