Stor dansk sports-stjerne i uventet comeback

Danmarks store bordtennisnavn, Michael Maze, føler sig klar til at vende tilbage, og han vil med til OL i 2020, som i givet fald bliver hans femte af slagsen

Michael Maze gør i en alder af 36 år comeback på den internationale bordtennisscene. Foto: Jens Dresling
Michael Maze gør i en alder af 36 år comeback på den internationale bordtennisscene. Foto: Jens Dresling

Skal du se OL i Tokyo i 2020. I så fald kan du forhåbentlig glæde dig til bordets glæder.

Danmarks store bordtennisnavn, Michael Maze, gør nemlig comeback med ikke mindst det mål for øje.

Det meddeler han og hans manager i en pressemeddelelse.

Mange gange skadede Michael Maze indstillede ellers sin internationale karriere i 2016, men nu føler han, at kroppen har fået den nødvendige ro og træning for igen at kunne tage kampen op mod verdenstoppen.

Gennem de seneste to år har han spillet udvalgte kampe for Roskilde BTK 61 og ramte sidste år et fint niveau.

- Kroppen har det rigtig godt lige nu og jeg har savnet at spille med på højeste niveau. De seneste kampe i Champions League, hvor jeg beviste, at jeg stadig kan spille med mod de allerbedste på trods af, at jeg ikke træner i nærheden af det, spillerne i verdenstoppen gør, fik mig til kraftigt at overveje et comeback, siger han.

Michael Maze og Finn Tugwell som bronzevindere i Athen 2004. Foto: Thomas Wilmann
Michael Maze og Finn Tugwell som bronzevindere i Athen 2004. Foto: Thomas Wilmann

- Faktisk har jeg tænkt på det i længere tid, jeg ved det kommer til at tage lang tid, men den tid har jeg, så jeg vil tage det stille og roligt og bygge formen op igen. Den rette træning kombineret med den rette restitution er nøglen, og jeg har et godt team omkring mig.

Den 36-årige dansker spiller sin første landskamp efter sit comeback for Danmark på næste tirsdag den 27. februar 2018, hvor Danmark møder Sverige i Halmstad i EM-kvalifikationen.

EM 2019 afholdes i Nantes i Frankrig. Målet for 2018 er Hold-VM, som også afvikles i Halmstad fra den 29. april 2018 til 6. maj 2018, men det helt store mål for den danske bordtennislegende er OL 2020 i Tokyo:

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen og være med for Danmark. Det har været fantastisk at følge Jonathan Groths udvikling fra sidelinjen. Groth er i dag en af de bedste i Europa og jeg glæder mig til, at vi forhåbentligt kan opnå nogle gode resultater sammen.

- Mit helt store mål er OL i Tokyo i 2020. Det kræver selvfølgelig en masse træning, nogle vil måske mene, at det er af at tage munden lidt for fuld, men jeg elsker en stor udfordring. Jeg håber ikke kun at deltage, men også lave et rigtig godt resultat ved mit femte OL, siger Michael Maze.

Michael Maze skrev sig ind i historiebøgerne, da han i London i 2012 deltog ved sit fjerde Olympiske Lege. Han har vundet medaljer ved både EM, VM og OL.

Det store sportslige gennembrud kom i 2004, da han vandt turneringen Europa Top 12, han har blandt andet vundet OL-bronze i 2004 i double, VM-bronze i 2005 i single, og han blev samme år kåret som årets sportsnavn i Danmark. I 2009 vandt han EM-guld i single, og han opnåede sin bedste placering på verdensranglisten i 2010, da han lå nummer 8.

Blå bog: Michael Maze

Født: 1. september 1981 (36 år)

Bedste internationale resultater:
EM-guld i single i 2009
EM-guld for hold i 2005
EM-bronze i single i 2007
VM-bronze i single i 2005
OL-bronze i double i 2004 sammen med Finn Tugwell
Europa top-12 vinder i 2004
Champions League-vinder med Düsseldorf
Dansk, tysk og fransk mester for hold

Hæder: Årets sportsnavn i Danmark i 2005

OL: Har deltaget ved OL fire gange.

Bedste placering på verdensranglisten: Nummer otte

Begyndte med bordtennis: 1988

Debut på A-landshold: 1997

Michael Maze stopper på den internationale scene men vil dog fortsat svinge battet i Roskilde (Foto: Polfoto) Bordtennis Maze giver op – stopper karrieren

Jonathan Groth hentede bronze i Schweiz. Foto: Tibor Illyes/A Bordtennis Bordtennis-Groth høster sin største triumf i Schweiz

 

69 kommentarer
Vis kommentarer