Tiårig deltager i VM-slutrunde

Den blot tiårige Fathimath Dheema Ali fra Maldiverne har netop repræsenteret sit land ved verdensmesterskaberne i bordtennis i den svenske by Halmstad

- Min far tog mig med til en badminton-træner, som afviste mig, fordi jeg var for lav til at spille, så jeg besluttede mig i stedet for bordtennis, siger den tiårige Fathimath Dheema Ali fra Maldiverne. Foto: Jonas Ekstromer/AP
- Min far tog mig med til en badminton-træner, som afviste mig, fordi jeg var for lav til at spille, så jeg besluttede mig i stedet for bordtennis, siger den tiårige Fathimath Dheema Ali fra Maldiverne. Foto: Jonas Ekstromer/AP

Den yngste spiller ved det netop overståede bordtennis-verdensmesterskab i Halmstad var den tiårige Fathimath Dheema Ali fra Maldiverne.

Fathimath begyndte at spille bordtennis i en alder af seks år og nu, blot fire år senere, kunne hun så repræsentere sit land ved verdensmesterskabet, der blev endeligt afgjort mandag.

'Et stort øjeblik'
Det var en meget stor oplevelse for det unge talent at deltage i turneringen, forklarede hun til Det internationale bordtennis forbund, ITTF.

- Det har været en skøn følelse at komme til Sverige, fordi jeg aldrig havde troet, at jeg ville komme til at spille i samme turnering som mit store idol, Ding Ning. Det er et stort øjeblik for mig, siger hun.

Fathimath begyndte til bordtennis som seksårig, fordi hendes træner mente, at hun ikke var høj nok til at spille badminton.

- Min far ville gerne have, at jeg startede til sport. Han tog mig med til en badminton-træner, som afviste mig, fordi jeg var for lav til at spille. Jeg besluttede mig i stedet for at begynde til bordtennis, for det kan vi spille i mit hus, siger hun.

'Støt jeres børn'
På grund af Fathimaths unge alder har den unge bordtennis-spiller haft sin mor, Aishath Waheeda, med til Sverige under turneringen. Ikke overraskende glæder hun sig også over den mulighed, hendes unge datter har fået.

- Jeg er så glad for at se min datter repræsentere Maldiverne. Hun er her i Sverige på grund af vores opbakning, og jeg vil gerne opfordre andre forældre til at støtte deres børn i det, de elsker at gøre, siger den stolte mor.

Ikke den yngste
Der er hele 25 års aldersforskel mellem den unge Fathimath og Muenna Mohamed på 35, men faktisk er hun ikke den yngste bordtennisspiller, der har stillet op til et verdensmesterskab.

Den førsteplads tilkommer i stedet Ylyas Llanazarov fra Turkmenistan, der stillede op til verdensmesterskabet som kun syvårig i 2016.

En enkelt sejr
Fathimath stillede op sammen med holdkammeraterne Muenna Mohamed og Aishath Nazim i kvindernes 3. division, men det lykkedes ikke holdet fra Maldiverne at komme videre fra gruppespillet, hvor de endte på en femteplads.

Holdets eneste sejr i turneringen var mod Bangladesh, der ikke dukkede op til kampen.

Verdensmesterskabet blev, for både kvinderne og mændene, vundet af Kina.

Jonathan Groth og Danmark er færdig ved VM i bordtennis efter nederlag til Ukraine. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Bordtennis Danmark ryger ud i kvartfinalen ved VM i bordtennis

Spillerne fra Nord- og Sydkorea nægtede at slå hinanden ud af VM. Nu stiller de op sammen i semifinalen. Foto: Jonas Ekstromer/TT via AP Bordtennis Rørende beslutning: Spillere nægtede at slå hinanden ud af VM!

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen vandt i marts All England. Foto: All Over Press Badminton Hårdt slag for Danmark: Tre verdensstjerner bliver væk fra VM

5 kommentarer
Vis kommentarer