Brækkede ryggen tidligere i år: Nu styrter han fra mega-bølge igen

En surfer styrtede igen ned fra en gigantisk bølge i Portugal. Se de vilde optagelser her

Se den voldsomme video her. Video: Newsflare

Surferen Andrew Cotton, der brækkede ryggen efter et vildt surferstyrt tidligere i år, er igen blevet filmet i forbindelse med et voldsomt styrt. Det skriver nyhedsbureauet AP.

I portugisiske Nazare er surfsæsonen i fuld gang, og her jagter verdens bedste surfere de berygtede bølger. Stranden Paria do Norte er særligt kendt for at have nogle af verdens største bølger, der er blevet surfet på.

Britiske Andrew Cotton vandt prisen for det største styrt sidste surfsæson, og nu er han favorit til at vinde igen i år. En video filmet af den lokale filmskaber Pedro Miranda viser nemlig, hvordan Cotton formår at surfe på en omkring 18 meter høj bølge, da han pludselig falder af brættet.

Den dumdristige surfer overlevede styrtet uden en skramme, men hans surfbræt blev senere fundet delt i to.

- Alt er fint - det var lige, hvad jeg havde brug for til min selvtillid. Det er vigtigt at vide, at jeg er stærk nok til at tage bølgerne. Så jeg er glad, sagde Andrew Cotton til Pedro Miranda efter styrtet.

Videoen blev filmet 7. november i år, og om videoen siger Pedro Miranda:

- Det er et af de værste styrt, jeg nogensinde har set herude.

Se Andrew Cottons utrolige styrt i videoen øverst i artiklen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Andrew Cotton blev tidligere på årets slået ud af en tilsvarende stor bølge og vandt en pris for årets uheld. Se det her (Video: Newsflare)

Her bliver surferen Tom Lowe gennemtæsket af en bølge på samme strand. Video: Newsflare
 

Tidligere på året satte brasilianske Maya Gabeira verdenskord for højeste bølge surfet af en kvinde. Se hende tæmme den næsten 21 meter høje bølge her Video: www.worldsurfleague.com

Kun iført en minimal, hvid bikini - hvoraf overdelen hurtigt forsvandt - kastede en kvinde sig ud på en imponerende tur i bølgerne ud for Hong Kongs kyst. Efter sigende var den smukke kvinde ikke helt appelsinfri, hvilket også resulterede i et decideret uheld sidst i videoen. Video/redigering: ViralHog/Peter Boier

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind