Dansk kunstskøjteløber henter historisk VM-resultat

Dansk kunstskøjteløb har fredag hentet sit bedste VM-resultat nogensinde i isdans

Nikolaj Sørensen og Laurence Fournier Beaudry. (Foto: AP)
Nikolaj Sørensen og Laurence Fournier Beaudry. (Foto: AP)

Den danske kunstskøjteløber Nikolaj Sørensen blev fredag nummer 11 ved VM i Shanghai sammen med sin canadiske partner Laurence Fournier Beaudry.

Parret stiller op for Danmark i internationale konkurrencer, men kan dog ikke deltage sammen ved OL, hvor parrene skal være af samme nationalitet.

- Vi er superglade for vores præstation. Det kunne ikke blive meget bedre, siger Nikolaj Sørensen til DR og fortsætter:

Claudia Pechstein kommenterer glædesstrålende sin sejr i Oberlandesgericht i München i sidste uge. Pechstein bærer uniform, idet hun er politimester i det tyske forbundspoliti. (Foto: AP). Sport Tysk domstol kan lægge sporten i ruiner

- En 11. plads er aldrig set før i Danmark, vi er det første isdanserpar, der nogensinde har gjort det så godt for Danmark. Vi er meget stolte, siger Sørensen, der sammen med sin partner overraskede allerede ved EM tidligere på året, hvor de blev nummer ni.

Før fredagens afsluttende program lå parret nummer ni, men måtte altså rykke et par pladser tilbage. Det ærgrer dog ikke Nikolaj Sørensen.

- Det er vores første VM, og vi skal være glade for overhovedet at komme i top 12. Når man er i top 12, sikrer man sig automatisk to grandprix-løb i næste sæson. Det har været målet, og det har vi opnået, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer